Çin korona aşısı için rezervasyonlara başladı

Devlete ait ilaç firması olan Sinopharm, ülkede korona aşısı için 70 binin üzerinde rezervasyon aldı.

DÜNYA 14.10.2020, 01:50
Çin korona aşısı için rezervasyonlara başladı

Korona salgınının çıkış noktası olarak bilinen Çin, aşılama yöntemi konusunda karara vardı.

Çin’in resmi bir yayın organının paylaştığı haberde, devlete ait olan ilaç firmasının geliştirmekte olduğu korona aşısı dahilinde rezervasyonların online olarak başlatıldığı duyuruldu.

Öncelik yurt dışına gidecek olan öğrencilere verildi

Sinopharm’ın korona aşısı rezervasyonlarında öncelik, kasım-ocak aylarında yurt dışına seyahat edecek olan öğrencilere verildi.

Denizaşırı görevlerde olan kamu personeli ve salgınla mücadele ön saflarda bulunan sağlık çalışanları, “acil kullanma” hakkı elde edecek.

70 binin üzerinde rezervasyon yapıldı

Ülke basınında çıkan haberlerde, 70 binin üzerinde kişinin korona aşısı için rezervasyon yaptırdığı kaydedildi. Sinopharm’ın aşı çalışmaları için önceliği salgının çıkış noktası olan Vuhan ve başkent Pekin’e vereceği kaydediliyor.

Sinopharm’a göre 125 ülkedeki örnek gruplarını kapsayan faz 3 deneme testleri için iki aşı çalışması olan şirket, 22 Temmuz tarihinde aşının acil kullanımı amacıyla onayı aldı.

Çin’de aşı çalışmaları

Çin’de Sinovac, Sinopharm ve CanSino gibi kamuya ait olan ilaç şirketleri, Vuhan Viroloji Enstitüsü, Çin Askeri Tıp Akademis, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü gibi kurumlarla iş birliği içinde aşı çalışmalarını sürdürüyor.

SinoVac’ın geliştirmiş olduğu CoronaVac’ın yanında Sinopharm’ın Vuhan Viroloji Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü ile beraber geliştirdiği işi aşı adayı en çok umut bağlanan çalışmalar arasında görülüyor.

Yorumlar (0)