Çin, Joe Biden'ı tebrik etti!

Çin, Amerika Birleşik Devletleri'nde resmî olmayan sonuçlara göre 59. Başkanlık Seçimini kazanan 46. ABD Başkanı Joe Biden'ı tebrik etti.

DÜNYA 13.11.2020, 12:19 15.11.2020, 12:36
Çin, Joe Biden'ı tebrik etti!

Çin Dışişleri Bakanlığının Sözcüsü Vang Vınbin, yazılı açıklama yaparak, Çin hükümeti olarak Amerikan halkının tercihine saygı duyduklarını, Joe Biden'ı ve ABD Başkan Yardımcılığı için yarışan ortağı Kamala Harris'i kutladıklarını belirtti.

Joe Biden'ın neden geç tebrik edildiğine dair herhangi bir bilgilendirme yapmayan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang, sonucun, Amerika Birleşik Devletleri yasalarına ve usullerine göre tasdik edileceği vurgusunda bulundu.

Rusya ve Çin, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı geçtiğimiz hafta tebrik etmekten kaçınmış, Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlık seçim sonuçlarının kesinleşmesini beklediğini açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım 2020 tarihinde yapılan 59. Başkanlık Seçiminin sonuçlarına dair tartışmalar devam ederken, resmî olmayan sonuçlara göre, son olarak Arizona'yı da alarak 290 delegeye ulaşan Joe Biden'ın 20 Ocak 2021'de göreve başlaması bekleniyor.

ABD'de sonuçları belli olmayan 2 eyalet bulunuyor. 16 delegeli Georgia eyaleti ile 15 delegeli Kuzey Carolina eyaletinde sonuçlar henüz belli değil ancak bu iki eyalet sonucu değiştirmeye yetmiyor.

Yorumlar (0)