Çin, ilk mürettebatını başarılı bir şekilde uzaya gönderdi

Uzayda da hakkının bulunduğunu iddia ederek istasyon kurma çalışmalarına hızlı şekilde başlayan Çin, istasyonda görev alacak ilk mürettebatını, Shenzhou-12 ile uzaya gönderdi. 

DÜNYA 17.06.2021, 11:48 17.06.2021, 15:12
Çin, ilk mürettebatını başarılı bir şekilde uzaya gönderdi

Çin, uzayda söz sahibi olmak amacıyla başlattığı projeler kapsamında Dünya’nın yörüngesine ilk uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) önderliğinde yürütülen projeye göre Çin, ilk uzay istasyonunda görev alacak 3 taykonotunu (Çinli astronot) uzaya fırlattı. 



Gobi Çölü’ndeki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi’nde, Shenzhou-12 isimli uzay aracı ile fırlatılan 3 taykonotun gönderilme anı ise kameralara şu şekilde yansıdı: 

3 ay boyunca istasyonda kalacaklar 



56 yaşındaki Nie Haisheng, 54 yaşındaki Liu Boming ve 45 yaşındaki Tang Hongbo, Tianhe modülünde 3 ay boyunca uzayda kalacaklar. Uzayda ekipmanlarını kurmak amacıyla 2 adet yürüyüş gerçekleştirmesi beklenen taykonotların ilk hedefi ise 22,5 tonluk Tianhe modülünü kullanıma açmak. 

Nie Haisheng: “Bu yolculuğumuzun amacı, inşaat aşaması. Çin’in ilk mürettebatlı uzay uçuşunu gerçekleştirenler arasında olduğum için oldukça şanslıyım.”  

Yorumlar (0)