Çin, dünya ile doğrudan iletişim kurabilen ikinci ülke oldu

Çin, uzay ve dünya arasında sinyal aktarımını sağlamak amacıyla inşa ettirdiği "Tienlian I-05" uydusunu uzaya fırlattı.  

DÜNYA 07.07.2021, 07:33 08.07.2021, 11:16
Çin, dünya ile doğrudan iletişim kurabilen ikinci ülke oldu

Çin, uzay istasyonu kurma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz ay taykonotlarını (Çinli astronot) uzaya yollayan Çin Havacılık ve Uzay Bilimi ve Teknolojisi Şirketi, son olarak bir uydusunu daha yolladığını açıkladı. 

Sinyal aktarımı uydusu başarılı şekilde gönderildi 

Çinli haber kaynaklarına göre Tienlian I-05 isimli uydu, Logn March roketi ile birlikte, Siçuan eyaletindeki Şiçang Uydu Merkezi'nden fırlatıldı. Çin Havacılık Şirketi, uydunun belirlenen konuma başarılı şekilde yerleştiğini belirtti. 



Uydu hem uzaydaki diğer uydular hem de dünya ile iletişimi sağlayacak 

Gök bağlantısı anlamına gelen "Tienlian" hem uzaydaki diğer uydularla, istasyonlarla ve mekikle hem de dünya ile bağlantıyı sağlayacak. Bu sebeple uydu hem Çin için hem de diğer ülkeler için oldukça önemli. 

Tienlian I-05 uydusu, sinyal alıp verme amacıyla tasarlanan birinci nesil uyduların sonuncusu oldu. 5 uyduluk sinyal uydusu ağının son parçası olarak uzaya gönderildi. Bu ağın ilk uydusu, Nisan 2008’de fırlatılmıştı. Temmuz 2012 tarihinde de üçüncü uydunun fırlatılmasıyla birlikte Çin ve ABD, uzayda aralarında kesintisiz bağlantı olan ilk ülkeler olmuştu. Buna karşın Çin de uzay ve dünya arasında kesintisiz bağlantısı bulunan ikinci ülke oldu. Bu ülkelerin ilki ise ABD idi. 

Yorumlar (0)