Çin Devlet Başkanı: Şeytanla mücadelede şeffaf olacağız!

Ülkesinin "şeytani" koronavirüs salgınına karşı ciddi bir savaşta olduğunu söyleyen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, "hastalığı kontrol etme yönündeki çabalarda" şeffaf olacaklarını belirtti.

DÜNYA 28.01.2020, 18:27
Çin Devlet Başkanı: Şeytanla mücadelede şeffaf olacağız!

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınını incelemek üzere ülkeye giden Dünya Sağlık Örgütü (WHO-DSÖ) yetkilileriyle görüşen Devlet Başkanı Şi Cinping, “Bu salgın bir şeytan ve biz şeytanın saklanmasına izin veremeyiz” ifadesini kullandı.

Şi, “Çin hükümeti her zaman, salgına dair bilgilerin yerel halka ve yabancı ülkelere zamanında açıklanmasına yönelik açık, şeffaf ve sorumlu bir tutum benimsedi” dedi.

DSÖ: "Çin’e güvenimiz tam"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da koronavirüs salgınıyla mücadelede Çin’e güvendiklerini ifade etti. Ghebreyesus, "DSÖ, Çin ile işbirliğini güçlendirmeyi umuyor, Çin’e gereksinimlerine göre ihtiyaç duyduklarını tedarik etmeye hazır” diye konuştu.

Bazı ülkelerin vatandaşlarını Çin’den tahliye etme önerilerini takip ettiklerini söyleyen Ghebreyesus, aşırı tepki göstermeye gerek olmadığını aktardı.

Yorumlar (0)