Çin Devlet Başkanı: “Dini inançlarımız Çinlileştirilmeli” 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in yaptığı son açıklama büyük ses getirdi. Cinping, Çin Devleti’nde hakim olan dinin “Çinlileştirilmesi” gerektiğini belirterek ancak bu şekilde toplumsal uyumun sağlanabileceğini aktardı. 

DÜNYA 05.12.2021, 16:31
Çin Devlet Başkanı: “Dini inançlarımız Çinlileştirilmeli” 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, başkent Pekin’de düzenlenen Din İşleri Çalışma Konferansı’nda konuşma gerçekleştirdi. Tüm faaliyetleriyle olduğu kadar konuşmalarıyla da dünya genelinde adından sıkça söz ettiren Şi Cinping, hükümet ve parti yetkililerinden oluşan gruba hitap ederken şu cümleleri kullandı: “Ülkemizdeki dini inançlar Çinlileştirilmeli. Sosyalist toplum içerisinde herkesin birbirine ve inançlarına uyum sağlaması ve etkin şekilde yönlendirilmesi bu şekilde olmalı.” 



“Çinlileştirilme” kavramı tartışmaları beraberinde getirdi 

Şi Cinping, Çin Devleti’nde yaygın olan dini inançların Çin kültürüne, ulusuna, Çin Komünist Partisi’ne ve sosyalizme aidiyeti pekiştirmesi; vatanseverliği teşvik etmesi gerektiğini belirtti.  

Şi Cinping, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sosyalist dini teorileri, Çin özelliklerine sahip şekilde geliştirmeli ve desteklemeliyiz. Dinin Çinlileştirilmesi konusunda en dindar kitleleri de hükümet etrafında birleştirmeli ve etkin dini ilişkiler kurmalıyız.” 

Yorumlar (0)