Çin'den yeni "koronavirüs" önlemi!

Çin, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınıyla mücadele kapsamında yeni önlemler alıyor. Çin, toplu taşımada karantina alanları kuracak.

DÜNYA 07.02.2020, 12:40 07.02.2020, 12:41
Çin'den yeni "koronavirüs" önlemi!

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınıyla mücadele kapsamında Çin Ulaştırma Bakanlığı, Bahar Bayramı (Çuncie) seyahat yoğunluğu boyunca toplu ulaşım araçlarına karantina alanları kurulacağını duyurdu.

Çin basınında yer alan haberlere göre, Çin Ulaştırma Bakanlığı Yetkilisi Say Tüencie, toplu ulaşımda yolcuların sayısını kontrol etmek, temizliği ve sterilizasyonu güçlendirmek amacıyla araçlarda acil durumlarda kullanılmak üzere karantina alanı oluşturulacak.

Ani ateş ve hastalığın diğer şüpheli belirtilerini gösteren yolcular, seyahat boyunca bu karantina alanlarında tutulacak ve ivedilikle sağlık taramasının bulunduğu duraklara sevk edilecek.

Çin'de, 25 Ocak'ta başlayan geleneksel Bahar Bayramı (Çuncie) kapsamında 31 Ocak'a kadar tatil ilan edilmişti.

Fakat Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını yüzünden ilk önce 2 Şubat'a kadar uzatılan tatil, daha sonra belirli meslek grupları dışındaki sektörler için 9 Şubat'a kadar yeniden uzatılmıştı.

Seyahat sayısı yüzde 70 oranında düştü

Yılın en çok yolculuk yapılan bu döneminde 400 milyon kişinin seyahat yapacağı öngörülüyor.

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınıından önce seyahat rakamının 3 milyar olacağı düşünülüyordu.

Salgın nedeniyle bu yılki Bahar Bayramı (Çuncie) seyahatleri, geçen yıla göre yüzde 70 düştü.

NHC'den (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) yapılan açıklamada, Çin genelinde yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısının 637'ye çıktığı, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) teşhisi konulan kişi sayısının ise 31 bin 161'e yükseldiği bildirilmişti. Bu sayının 4 bin 821'inin ise durumunun ağır olduğu açıklanmıştı.

Virüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

Yorumlar (0)