Çin'den turist vizesi kararı

Pandeminin patlak vermesinden sonra 28 Mart 2020'de turist vizesi işlemlerini askıya alan Çin, aradan geçen 3 yılın ardından yeni bir karar aldı. Bugün itibarıyla turist vizesi ve seyahat vizesi işlemlerinin başlatıldığı vurgulandı.

DÜNYA 15.03.2023, 15:27 16.03.2023, 11:11 Hakan Öksüz
Çin'den turist vizesi kararı

Kovid-19 salgını nedeniyle yabancılara turist vizesi işlemlerini askıya alan Çin'den yeni bir karar geldi. Çin Dışişleri Bakanlığının Konsolosluk İşleri Dairesi, alınan yeni kararı duyurdu. Pandemi döneminde askıya alınan yabancı ülke vatandaşlarına seyahat vizelerinin yeniden etkileştirileceği kaydedildi.

28 Mart 2020'den önce çıkarılan vizeler de geçerli olacak

Aktarılan bilgilere göre söz konusu turist vizesi ve seyahat vizesi işlemleri, bugün itibarıyla yapılabilecek. Başvuru kabulleri ve onayların, geçici geçiş vizeleri için de geçerli olacağı belirtildi. Vize işlemlerinin durdurulduğu 28 Mart 2020 tarihinden önce çıkarılan vizelerin, geçerliliğini koruyacağı vurgulandı.

8 Ocak'ta tedbirler kaldırılmıştı

İlgili otoritelerin, geçici geçiş için çıkarılan vizelerle ilgili seyahat gerekçesinin meşruluğuna karar vereceği kaydedildi. Çin, yaklaşık 3 yılın ardından 8 Ocak 2023 tarihinde koronavirüs salgınını "A kategorisi salgın hastalık" olarak ele almayı sonlandırmıştı. Karantina tedbirleri kaldırılmış ve sınırlar yeniden açılmıştı. 

Yorumlar (0)