Çin'den Rusya'ya destek: Endişelerini anlıyoruz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, küresel çapta yaşanan son durumu ele almak için telefon görüşmesi yaptı. Rusya'nın güvenlik endişelerini anladıklarını kaydeden Xi Jinping, destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

DÜNYA 16.06.2022, 09:20 16.06.2022, 12:10 Hakan Öksüz
Çin'den Rusya'ya destek: Endişelerini anlıyoruz!

Ukrayna'nın doğusundaki baskısını sürdüren Rusya, Severodonetsk kentini ele geçirmeye çok yakın. Kentin büyük bölümünde kontrolü sağlayan Rus ordusu, Ukrayna ordusuna mensup askerlerin teslim olması için çağrıda bulunuyor. Kentte bulunan "Azot" adlı fabrikada 40'ı çocuk, 500 sivilin mahsur kaldığı kaydediliyor.

Ukrayna'daki savaşın son durumu ele alındı

Ukrayna'daki çatışmalar tüm hızıyla sürerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede küresel çapta yaşanan istikrarsızlık ele alındı, Ukrayna'daki savaşın son durumu değerlendirildi. 

Heihe-Blagoveshchensk adlı karayolu köprüsünün faaliyete açılarak iki ülkeyi birbirine bağlamasının önemine değinildi.

Xi Jinping: Rusya'nın güvenlik endişelerini anlıyoruz!

Rusya ile iş birliğini geliştirmeye istekli olduklarının altını çizen Xi Jinping, "Rusya'nın güvenlik ve egemenlik endişelerini anlıyoruz. Uzun zamandır birçok konuda iş birliği içindeyiz. Rusya'ya destek vermeyi sürdüreceğiz. Öte yandan Ukrayna krizinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını temenni ediyoruz. Bu anlamda savaşın bütün tarafları sorumluluk almalı. Üzerimize düşen bir şey olursa, yapmaya hazırız." dedi.

Putin: Çin'in iç işlerine karışılmasına karşı çıkıyoruz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in kalkınma hamlesinden övgüyle söz etti. Güçlü bir lider aldında Çin'in şaha kalktığını kaydeden Putin, "Çin'in önerisi olan küresel güvenlik girişimine destek veriyoruz. Çeşitli sorunların bahane edilerek Çin'in iç işlerine karışılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Luhansk Valisi: Fabrikada kalan sivillerin psikolojisi çöktü!

Ukrayna'nın Severodonetsk kentindeki çatışmaların siviller üzerinde yarattığı korkunç etki, Luhansk Bölge Valisi Serhiy Hayday tarafından aktarıldı. Bölgedeki çatışmaların şiddetlendiğini kaydeden Hayday, "Girişler ve çıkışlar, imkânsız hale geldi. "Azot" fabrikasında mahsur kalan 500 kişiden 40'ı çocuk. Buradaki siviller, bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor ancak psikolojileri iyice bozuldu. Bombardıman sesleri altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar." dedi.

Yorumlar (0)