Çin'den Hong Kong'a destek: Şiddeti bitirin!

Çin Devlet Başkanı Şi, Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki zirvede yaptığı konuşmada, ülkesinin Hong Kong yönetiminin şiddet olaylarını sonlandırmak için yasal yetkilerini kullanmasını desteklediğini belirtti.

DÜNYA 14.11.2019, 23:41
Çin'den Hong Kong'a destek: Şiddeti bitirin!

Şi, "vahşi suçlular" olarak nitelediği protestocuların başlattığı şiddeti bitirmenin ve düzeni yeniden sağlamanın Hong Kong yönetiminin en acil sorunu olduğunu ifade etti.

"Hong Kong polisinin kanunların korunması için etkin eylemlerde bulunmasını, yargı sisteminin suç işleyenleri cezalandırmasını şiddetle destekliyoruz." diyen Şi, Hong Kong'da süren şiddetin yalnızca kentin kanun ve nizamına, refah ve istikrarına bir tehdit değil aynı zamanda "bir ülke, iki sistem" yönetim ilkesine apaçık bir meydan okuma olduğunu belirtti.

Polis ilk kez gerçek mermi kullandı

Hong Kong'da yaz başından beri süren protestolarda, son haftalarda eylemcilerle polis arasındaki çatışmalar ve şiddet olayları artış gösterdi.

Gösterilerin 6'ncı ayında ilk defa 11 Kasım'da eylemcilere karşı gerçek mermi kullanılmış, bir gösterici vurularak yaralanmıştı.

Yorumlar (0)