Çin'den gelen uçağın inişine izin verilmedi!

Rusya, Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılmaya başlayan koronavirüs salgını nedeniyle Çin'den tahliye edilen ve Alman vatandaşlarını taşıyan uçağın Moskova Havalimanı'na inmesine izin verilmedi. 

DÜNYA 01.02.2020, 16:54 01.02.2020, 16:58
Çin'den gelen uçağın inişine izin verilmedi!

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile Sağlık Bakanı Jens Spahn Bonn şehrinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Kramp-Karrenbauer, Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilenlerin Almanya'ya doğru yolda olduklarını ifade etti. 

Uçağın Moskova Havalimanı'na iniş yapmasına izin verilmediğini ve ekibin Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye yönlendirildiğini kaydeden Kramp-Karrenbauer, Helsinki'den kalkacak uçağın Frankfurt Havalimanı'na ineceğini aktardı.

Kramp-Karrenbauer, Rusya'nın ülke üzerinden uçuş izni verdiğini fakat uçağın Moskova Havalimanı'na inmesine izin verilmediğini belirtti. 

"Kapasite olmadığını söylediler"

Bakan Kramp-Karrenbauer, gerekçe olarak Moskova Havalimanı'nda kapasite olmamasının gösterilmesinin dışında ne gibi nedenlerin bulunduğunu Almanya Dışişleri Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi. 

90 Alman vatandaşı var

Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen kişileri taşıyan uçağın, yerel saatle 15.50'de Frankfurt Havalimanı'na ineceği tahmin ediliyor. 

Alman medyası, uçakta yaklaşık 90'ı Alman vatandaşı 120'nin üzerinde kişinin bulunduğunu bildirdi. 

Söz konusu kişiler, önlem amaçlı Frankfurt Havalimanı'nda sağlık kontrolünden geçirilecek. Daha sonra da Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan Germersheim Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki merkeze götürülerek yaklaşık 2 hafta karantina altına alınacak.

Yorumlar (0)