Çin'den gelen kitler virüslü çıktı

Çin'den bütün dünyaya yayılan Covid-19 salgını sonrası ülkeler yetersiz kaynakları nedeniyle başka ülkelerden koronavirüs koruyucu ekipmanları ve tanı kitleri sipariş ediyor. İngiltere, Çin'den ithal ettiği tanı kitlerinde virüs bulunduğunu duyurdu. Hollanda ve Avustralya Çin'den gelen maskeleri toplatma kararı aldı.

DÜNYA 06.04.2020, 07:39
Çin'den gelen kitler virüslü çıktı

Tüm dünyanın sorunu haline gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası devletler yetersiz kaynakları ve sağlık sistemleri nedeniyle özellikle Çin'den ithal olarak yeni tip koronavirüs ekipmanlarına yöneliyor.

Fakat birçok ülkeden gelen ürkütücü açıklamalar sonrası seçilen bu yolun hatalı olduğu düşünülüyor.

Avustralyalı yetkililer, koronavirüsün yayılmasına karşı Çin'den ithal edilen Covid-19 maskelerine el koyduklarını bildirdi.

Avustralya yaklaşık 12 milyon dolar değerinde 800.000 civarında virüslü ya da kusurlu yüz maskesi yakaladı.

Maskeleri ayaklarına sürttü

Çin'de maske üreten ve yurt dışına ihracat yapan dev bir firmanın skandal görüntüleri ortaya çıktı. Çinli bir fabrika işçisi sosyal medya canlı yayınında yüz maskelerini ayakkabısına sürttü.

İngiltere: Çin'den gelen tanı kitleri virüslü çıktı

İngiltere, Çin'den gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitlerinin, Lüksemburg merkezli bir şirket tarafından araştırılırken koronavirüse rastlandığını duyurdu. Kitlerin teslimatı ertelendi.

Hollanda, Çin'den ithal ettiği maskeleri toplatıyor

Hollanda, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasını önlemek maksadıyla Çin’den ithal ettiği 1,3 milyon maskenin 600 bininin yeterli standartları taşımadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)