Çin'den Covid-19 açıklaması: Acımasız ve karmaşık!

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının "hala acımasız ve karmaşık" durumda olduğunu kaydetti. 

DÜNYA 24.02.2020, 09:54
Çin'den Covid-19 açıklaması: Acımasız ve karmaşık!

Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594'e ulaştı. Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 150 kişi hayatını kaybetti, 409 yeni vaka tespit edildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, hastalık karşıtı çalışmalardan sorumlu yetkililer ile video konferans aracılığıyla önemli açıklamalarda bulundu. Şi, iktidarda bulunan Komünist Parti'nin salgına karşı mücadelesini "zamanında ve etkili" olarak değerlendirdi.

"Önleme ve kontrol en kritik aşamada"

2019 yılının Aralık ayından itibaren 2 bin 400'ün üzerinde kişinin yaşamını yitirmesine neden olan salgının kontrol altına alınabileceğine yönelik yurt dışından gelen umutlu açıklamalara işaret eden Şi, "Önleme ve kontrol en kritik aşamada." dedi.

Şi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının hala acımasız ve karmaşık bir durumda olduğunu belirterek, yetkililere "salgının yayılmasını kararlı bir şekilde önleme" çağrısında bulundu.

"En hızlı yayılan ve en zor önlenen acil sağlık durumu"

Salgının kendileri için bir "kriz ve büyük bir sınav" olduğuna dikkat çeken Şi, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Komünist Parti'nin 1949 yılında iktidara gelmesinden itibaren en hızlı yayılan ve en zor önlenen bir acil sağlık durumu olduğunu söyledi.

Şi, enfeksiyonun kaynağını kesmek amacıyla sağlık personelini başkent Pekin'e konuşlandırma çağrısı yaptı.

Fabrikaların ve diğer şirketlerin tekrar açılmasına ve düşük gelirli çalışanların istihdam edilmesini sağlamasına katkıda bulunmaları gerektiğini kaydeden Şi, "Bahar çiftçiliğini etkileyen önemli problemleri acilen çözmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

Şi, hükümetin sebze ve kümes hayvanlarının üretimini aktif olarak organize etmesinin önemine dikkat çekerek, ulaşım kanallarındaki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)