Çin'den açıklama: İyileşenler tekrar hastalanabilir!

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Yeni tip koronavirüsten iyileşenler tekrar hastalanabilir" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 31.01.2020, 18:32
Çin'den açıklama: İyileşenler tekrar hastalanabilir!

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC), ülkede yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınına yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin, tekrar virüse yakalanabileceği uyarısını yaptı.

NHC tarafından Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, komisyon uzmanlarından  ülkede yeni tip koronavirüsten etkilenerek daha sonra hastanelerde iyileşen kişilere sağlıklarını korumaları uyarısında bulundu.

Virüse yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin vücutlarının antikor geliştirdiğini belirten Çin-Japon Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanları Grubu Başkanı Can Çingyüen, bu kişilerin tekrar hastalanmamak için dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Can, "Antikorlar, uzun süre hayatta kalmaz. Bu yüzden iyileşmiş hastaların tekrar enfeksiyon kapabileceklerine dair hala risk var. Onlar kendilerini korumaya devam etmeli." diye konuştu.

Koronavirüs salgını 12 Aralık'ta başladı

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkmıştı.

"Vuhan virüsü" olarak da adlandırılan yeni tip koronavirüs, genellikle Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla ABD, Kanada, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Finlandiya'ya sıçramıştı.

Bu sabah itibarıyla Çin'de etkili yeni tip koronavirüs salgınından dolayı can kaybı 213'e, virüs bulaşan kişi sayısı 9 bin 692'ye çıktı.

Yorumlar (0)