Çin'den ABD'ye "muharebeye hazırız" mesajı

ABD Kongre heyetinin Tayvan adasına gitmesiyle beraber, Çin, deniz ve hava kuvvetleriyle 'muharebeye hazır' devriyesi gerçekleştirdi. 

DÜNYA 27.11.2021, 10:59 28.11.2021, 09:21
Çin'den ABD'ye "muharebeye hazırız" mesajı

ABD'nin son olarak güdümlü füzeli savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçmesiyle birlikte gerilimin arttığı bölgede birtakım yeni gelişmeler yaşandı.

“Muharebeye hazırız” mesajı

Çin, deniz ve hava kuvvetlerinin, ABD Kongre heyeti tarafından ziyaret gerçekleştirilen Tayvan adası etrafında, 'muharebeye hazır' devriye faaliyeti yaptığını bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Albay Şi Yi, bu faaliyetin "Boğaz ilişkilerindeki son gelişmelere cevap olarak gerekli görüldüğünü" ifade etti.

“Teyakkuzda olmaya devam”

Tayvan adasının Çin'in toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumanın PLA'nın kutsal görevi olduğuna dikkat çeken Sözcü Şi, "PLA Doğu Cephesi Komutanlığı dış güçlerin müdahalesi ve ayrılıkçıların faaliyetleri karşısında teyakkuzda olacak ve karşı koymak amacıyla gereken önlemleri alacaktır" dedi.

Tayvan'da ABD'nin "defakto elçiliği" gibi faaliyette bulunan Tayvan Amerikan Enstitüsünden gelen açıklamada, ABD Kongresinden 5 kişilik bir heyetin Tayvan'ı ziyaret ettiği açıklanmıştı.

Temsilciler Meclisi üyeleri Nancy Mace, Mark Takano, Elissa Slotkin, Sara Jacobs ve  Colin Allred oluşan heyet, ada lideri Tsai Ing-wen ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)