Çin'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Çin’in Sichuan eyaletinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 74’e yükseldi. 

DÜNYA 07.09.2022, 13:57 08.09.2022, 09:03
Çin'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Sichuan eyaletinde iki gün önce 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, büyük sarsıntı dünya basınında son dakika gelişmesi olarak duyurulmuştu. Pazartesi günü saat 12.52 sıralarında yaşanan depremde birçok yapı yıkıldı, bazı binalar ise hasar gördü. Enkaz bölgelerinde çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, saatlerdir aralıksız olarak mesailerine devam ediyor. 

26 kişi hala kayıp

Çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgiler paylaşan devlet birimleri, deprem sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 74’e yükseldiğini açıkladı. 254 kişi ise büyük sarsıntı sebebiyle yaralanarak tedavi altına alındı. Arama kurtarma ekipleri ise hala kayıp olan 26 kişiyi bulabilmek için enkaz bölgesinde geceli gündüzlü çalışıyor.

Birçok bölgede altyapı sorunu yaşanıyor

Çin resmi haber ajansından yapılan açıklamada, heyelan riski görülen bölgelerdeki toplam 21 bin kişinin tahliye edildiği duyuruldu. Eyalete bağlı birçok bölgede ise altyapı sorunu yaşanıyor. Ekipler, elektrik hatları, telefon hatları ve su şebekelerindeki sorunu çözebilmek için mücadele ediyor. Çin hükümeti ise depremden etkilenen halka düzenli gıda yardımı yapıldığını duyurdu. 

Yorumlar (0)