Çin'de yeni kabus: 'Monkey B' virüsü sebebiyle ilk ölüm gerçekleşti

Çin'in başkenti Pekin'den korkutan bir haber daha geldi. 53 yaşındaki bir veteriner, 'Monkey B' (BV) virüsü sebebi ile yaşamını yitirdi. Ülkede 'Monkey B' (BV) virüsü sebebi ile ilk can kaybı da gerçekleşmiş oldu.

DÜNYA 18.07.2021, 18:44 19.07.2021, 11:17
Çin'de yeni kabus: 'Monkey B' virüsü sebebiyle ilk ölüm gerçekleşti

Çin'in başkenti Pekin’de 53 yaşındaki erkek bir veteriner, kusma ve bulantı şikayetlerinden 1 ay sonra nörolojik semptomlar ve yüksek ateş göstermeye başladı.

Geçtiğimiz mart ayı başında ölmüş iki maymunu inceleyen 53 yaşındaki veteriner cerrah, BV virüsüne yakalandı.

Birkaç farklı sağlık merkezinde tedavi altına alınan veteriner, 27 Mayıs tarihinde hayatını kaybetti.

Testler neticesinde yalnızca BV pozitif çıktı

Nisan ayı ortalarında bir grup araştırmacı, hastalığı tanımlamak amacıyla hastadan omurilik sıvısı, burun sürüntüsü, kan ve plazma dahil olmak üzere birtakım numuneler aldı. 

Çin Ulusal Viral Hastalık Önlem ve Kontrol Enstitüsü'ne gönderilen numuneler üzerinde gerçekleştirilen RT-PCR (gerçek zamanlı polimeraz zincir reaksiyonu) testleri neticesinde yalnızca BV virüsünün pozitif çıktığı bildirildi.

Yaşamını yitiren hastayla yakın temasta olduğu tahmin edilen tüm yakınlarının testlerinin negatif çıktığı bilgisi de paylaşıldı.

Virüsün, hayvan bakım çalışanları, veteriner hekimler ve laboratuvar araştırmacıları için büyük bir tehdit oluşturabileceği de kaydedildi. 

Yorumlar (0)