Çin'de yapay zekalı restoran açıldı: İnsan çalışmıyor

Çin’in Şangay şehrinde robotik kollar tarafından yemeklerin hazırlanıp sunulduğu, tamamen yapay zekayla çalışan restoran, hizmet vermeye başladı.

DÜNYA 04.08.2021, 10:11 05.08.2021, 09:17
Çin'de yapay zekalı restoran açıldı: İnsan çalışmıyor

Çin’in Şangay şehrindeki Changning ilçesinde, robotik kolların yemekleri hazırlayıp sunduğu, tamamen yapay zekayla çalışan restoran hizmete girdi.

A’dan Z’ye yapay zeka restoran

130 metrekareye yakın bir alana sahip restoranda 20’yi aşkın masa yer alırken, dijital RMB, karekod ve banka kartı gibi seçeneklerle hesap ödemesi yapılabiliyor. Restoranda sebze yemekleri 3,5 yuana (0,55 dolar), et yemekleri 8 yuana (1,25 dolar) satılıyor.

Hongqiao Topluluğundan MA, "Fiyatlar çok düşük ve ekonomik. Noodlelar yalnızca 11,5 yuan (1,80 dolar) ve hakikaten çok lezzetli. En önemli olanı ise her şey çok hijyenik, tüm pişirme işlemlerini robotlar gerçekleştiriyor" sözlerini kullandı.

“Robotlar, benden daha iyi yemek yapıyor”

Hongqiao Topluluğundan Yang, "Robotlar benden çok daha iyi yemek yapıyor. Yemekler fazlasıyla lezzetli. Gelecek yıllarda evde, böyle bir robotum olmasını isterim" dedi.

“Maliyeti daha düşük”

Xi Xiang E-Ticaret Limited Şirketi CEO'su Li Ming, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Yapay zekalı bu restoran akıllı. Mutfakta bulunan her şey, nesnelerin interneti aracılığıyla birbirine bağlı durumda. Yemek pişirme otomatik ve dijitalleştirilmiş bir durumda. Bütün malzemelerin ve pişirme sürecinin izlenme imkanı var. Günde 800 - 1000 kişiye yemek verebiliriz. Yapay zekalı restoranların iş gücü maliyetleri, geleneksel olanlara oranla yüzde 50-80 daha düşük"

Yorumlar (0)