Çin'de "ithal koronavirüs" önlemleri

Çin, yurt dışından gelen koronavirüs vaka sayısının yerel olarak bulaşan enfeksiyonları aşmasının ardından Pekin havaalanındaki uluslararası yolcularla ilgili kontrolleri sıkılaştırdı ve başkente tüm gelenlerin karantinaya alınacağını duyurdu.

DÜNYA 15.03.2020, 14:42 15.03.2020, 14:49
Çin'de "ithal koronavirüs" önlemleri

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Aralık ayında başladığı Çin, virüsün yurt içinde yayılmasını yavaşlatmayı başarırken son zamanlarda yurt dışı kaynaklı koronavirüs tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) tarafından yapılan açıklamada, Çin anakarasında dün 20 yeni enfeksiyon vakası bildirilirken başkent Pekin'deki 5 vaka da dahil olmak üzere 20 vakanın 16'sının ithal vakalar olduğu belirtildi. Pekin'deki vakaların üçü İspanya'dan gelen turistleri içerirken, dördüncü kişinin İtalya'dan sonuncusunun ise Tayland'dan geldiği açıklandı.

Bu çerçevede, Pekin hükümeti, yurt dışından gelen herkesin Pazartesi gününden itibaren 14 gün boyunca karantina tesislerine transfer edileceğini söyledi.

Şehir Genel Sekreter Yardımcısı Chen Bei, dönem içindeki tüm masrafların karantinada olanlar tarafından karşılanacağını söylerken, bazı sıkı değerlendirmeden sonra evde karantinaya da izin verilebileceğini ekledi.

"Çin'e o halde gelmeyin"

Chen ayrıca, Yanlış bilgi rapor eden, bir hastalığı gizleyen veya salgının yayılmasına neden olan kişilerin yönetmeliklere göre cezalandırılacağı uyarısında bulundu.

Öte yandan, Pekin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdür Yardımcısı Pang Xinghuo, Pekin sakinlerini enfeksiyon şansını azaltmak için yurtdışına seyahat etmemeye çağırdı. Pang, Şu anda enfekte insanlarla temas halinde olan veya enfeksiyon belirtileri gösteren yurtdışında bulunanların, bulundukları yerde tedavi almaları ve ülkeye semptomlarla geri dönmemeleri gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)