Çin'de ikinci dalga kâbusu

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 7,8 milyonu geride bırakırken Çin’de ikinci dalga korkusu yaşanıyor. Günlük vaka sayılarında Çin, 13 Nisan’dan bu tarafa en yükseği gördü.

DÜNYA 14.06.2020, 09:30
Çin'de ikinci dalga kâbusu

NHC (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) verilerine göre, Çin’de son 1 günde 19'u yurt dışı kaynaklı olmak üzere toplam 57 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası saptandı. Bu sayı, 89 vakanın tespit edildiği 14 Nisan'dan bu tarafa en yüksek günlük vaka sayısı. Sevindirici durum ise son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Covid-19 kaynaklı hiç can kaybı yaşanmamış olması.

Dün 46 pozitif vardı

Pekin'de salgının tekrar ortaya çıkması ve vaka sayısının yeniden yükselişe geçmesiyle ilgili olduğu tespit edilen tarım ürünleri pazarının kapatılmasının ardından yapılan Covid-19 testlerinde dün 46 testin sonucu pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Okullar tatil edildi

Tespit edilen 46 vaka nedeniyle tarım ürünleri pazarına yakın 11 yerleşim alanında sokağa çıkma yasağı uygulanmasına, spor alanlarında faaliyetlerin askıya alınmasına, 9 okulda da eğitime ara verilmesine karar verilmişti.

Çin’de genel bilanço

Toplam vaka sayısının 83 bin 132'ye yükseldiği Çin’de şimdiye kadar 4634 kişi hayatını kaybetti.

Guardian Türkiye’ye dikkat çekti!

Diğer taraftan İngiltere’nin en büyük gazetelerinde The Guardian, Türkiye’de kısıtlamaların kaydırılmasından sonra hızla yükselişe geçen vaka sayılarına dikkat çekti. The Guardian gazetesi, Haziran ayının başından itibaren seyahat yasağının kaldırılması, iş yerlerinin yeniden açılması, sokağa çıkma kısıtlamalarının büyük oranda kaldırılması sonrası vaka sayısında ciddi artış yaşandığına vurgu yaptı.

Yorumlar (0)