Çin'de 9 gündür can kaybı yok

Çin'de son 24 saatte hiç can kaybı bulunmuyor. Kısıtlamaların gevşetilmesi üzerine, salgının ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinden ayrılmak isteyen yüz binlerce kişinin bazı prosedürleri tamamlaması gerekiyor.

DÜNYA 24.04.2020, 12:26
Çin'de 9 gündür can kaybı yok

Çin'de, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle son 24 saat içinde yeni can kaybı bulunmuyor.

NHC'den (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) yapılan açıklamaya göre, Çin genelinde Covid-19 sebebiyle yeni can kaybı olmazken, 2'si yurt dışı kaynaklı 6 yeni vaka tespit edildi. Yurt içi kaynaklı vakaların 3'ü Heylongciang, biri de Guangdong eyaletinde saptandı.

Çin'de arka arkaya dokuz gündür yeni can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan Çin'de yurt dışı kaynaklı vakaların sayısı 849'u taburcu olmak üzere 1618'e ulaştı. Çin'de 57'sinin durumu ağır olmak üzere 915 hastanın tedavisi devam ediyor.

Vuhan'da ayrılmak için prosedürler var

Salgının ortaya çıktığı Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinden ayrılmak isteyen yüz binlerce kişinin bazı prosedürleri halletmesi gerekiyor.

Vuhan'dan ayrılmak isteyenlerin önce bir hastaneye giderek, arındırıcı gazın bulunduğu bir bölmenin içine girmesi daha sonra ücreti 40 ABD doları (278,5 TL) olan tükürük testi yaptırması şartı var. Bu testin sonucu en erken 48 saat sonra çıkıyor.

Vuhan'ın farklı bölgelerinde uygulanan farklı prosedürlere göre, bazı yerlerde nükleik asit testi isteniyor. Bu testin özellikle gazeteciler tarafından yaptırılması gerekiyor.

Vuhan'dan çıkmak için ayrıca bölge onayı da gerekiyor. Buna göre, Vuhan'dan ayrılmak isteyenler ya 14 gün ev karantinasında ya da otellerde kalıyor. Küçük bir otelde 14 gün konaklamak ise 700 ABD dolarını (yaklaşık 4880 TL) bulabiliyor.

Bütün bunları tamamlayan bir kişi Pekin şehir yönetimine başvuruda bulunabiliyor. Eğer başvuru onaylanırsa, mobil telefonlara gidiş biletinin alınabileceği bir link gönderiliyor.

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen ve DSÖ tarafından pandemi ilan edilen Covid-19 salgını, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı.

Çin'de koronavirüs sebebiyle 4632 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)