Çin'de 3 boyutlu reklam çılgınlığı

Çin’in büyük şehirlerinde bulunan 3 boyutlu (3D) billboardlarda verilen reklamlar aşırı gerçekçi animasyonlarıyla görenleri şaşkına çeviriyor.

DÜNYA 03.06.2021, 09:59 04.06.2021, 10:06
Çin'de 3 boyutlu reklam çılgınlığı

Çin’in büyük kentlerinde her geçen gün 3 boyutlu billboardların sayısı artıyor. 

Başta başkent Pekin olmak üzere Chengdu, Guangzhou ve Chongqing gibi şehirlerde reklamlar binalara yerleştirilen ekranlarda ve çıplak bir gözle görülebilen 3D (3 boyutlu) olarak yayınlanıyor. Aşırı gerçekçi animasyonları Çin’deki insanlarla buluşturan 3D billboardlar, ayrıca Çin’in Silikon Vadisi olarak adlandırılan Shenzhen kentinde de artmaya başladı. 

Kentte son bir ayda iki farklı binada 3D dev ekranlar kuruldu. 5G ve yapay zeka destekli teknolojiler, reklam bilboardlarının dışında müze, sinema ve alışveriş merkezlerinde farklı biçimlerde kullanılıyor. 3D bilboard tasarımcıları, sanat ile teknolojiyi entegre ederek interaktif bir tecrübe sunuyor. 

Çin’de çıkan haberlerde, “akıllı kent” projelerinin ulusal anlamda da desteklenmesi sebebiyle her geçen gün daha fazla kentin 5G, yapay zeka gibi teknolojileri farklı sektörlerde kullanımını artırması beklendiği belirtildi.

Yorumlar (0)