Çin'de 1 kişi hayatını kaybetti!

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs), anavatanında bugün sadece 1 can aldı. Virüsün ortaya çıktığı ilk günler tüm dünya kapılarını Çin'e kapatırken şimdi Çin tüm dünyaya "hastalıklı" muamelesi yapıyor.

DÜNYA 15.04.2020, 10:46
Çin'de 1 kişi hayatını kaybetti!

Çin'de son 24 saatte 46 Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası saptanırken, bir kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

NHC'den (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin genelinde son 24 saatte 36'sı yurt dışı kaynaklı 46 yeni vaka tespit edildi.

Yurt içinde saptanan vakaların 8'i Heylongciang, 2'si Guangdong eyaletinde bulunuyor.

Koronavirüs salgınının Çin'de en yoğun hissedildiği Hubey eyaletinde bir kişi koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

Çin genelinde 78 hasta iyileşerek taburcu edilirken, müşahede altında tutulanların sayısı 1058 olarak duyuruldu.

Böylelikle Çin ana karasında toplam koronavirüs vaka sayısı 82 bin 295'e, iyileşerek taburcu edilenlerin sayısı ise 77 bin 816'ya ulaştı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle can kaybının 3342'ye yükseldiği Çin'de, 113'ünün durumu ağır olmak üzere 1137 Covid-19 hastasının tedavisi devam ediyor.

Yurt dışı kaynaklı vaka sayısı 1500'e yükseldi

Çin'de bugüne kadar saptanan yurt dışı kaynaklı Covid-19 vaka sayısı 1500'e ulaşırken, bunlardan 596'sı koronavirüsü yenerek taburcu oldu.

Bu hastalardan 45'inin durumu ağır olmak üzere 904'ünün tedavisi ise devam ediyor. Bugüne kadar yurt dışı kaynaklı vakalarda can kaybı bulunmuyor.

Rusya ile kara sınırında tedbirler artırılıyor

Öte yandan koronavirüsün ortaya çıktığı ilk günlerde tüm dünya ülkeleri Çin'e kapılarını kapatırken tablo tam tersine döndü. Çin, "ithal vaka" olarak isimlendirdiği ve dünya ülkelerinden kendisine gelen koronavirüs vakalarına karşı önlem almak için kapılarında olağanüstü önlemler alıyor.

Hong Kong basınındaki haberlere göre, Çin'de yurt dışı kaynaklı Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarının artması üzerine Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC), hafta sonu yerel hükümetlere "ithal vakalara" karşı hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

Çin'in Rusya ile kara sınırında bulunan Heylonciang eyaletine bağlı Sunfeyhı şehrinde sınır devriyelerinin artırıldığı, sıkı karantina tedbirlerinin uygulandığı ve Rusya'dan gelen kişilere sağlık kontrolleri yapıldığı bildirildi.

Ayrıca eyaletteki Sunfeyhı ve Harbin şehirleri arasında tren seferleri durdurulurken, 13 katlı bir bina da 600 yatak kapasiteli geçici hastaneye dönüştürüldü.

Çin, Rusya ile İç Moğolistan Özerk Bölgesi, Cilin ve Heylongciang eyaletleri üzerinden 4300 kilometrelik kara sınırını paylaşıyor.

Yorumlar (0)