Çin bu sefer de 6 günde maske fabrikası inşa edecek!

Çin'de koronavirüs salgınıyla mücadele için 6 günde maske fabrikası inşa edilecek.

DÜNYA 17.02.2020, 13:50
Çin bu sefer de 6 günde maske fabrikası inşa edecek!

Çin resmi haber ajansı Xinhua, ülkedeki aşırı yüksek maske talebini karşılayabilmek için başkent Pekin'e 6 günde maske fabrikası kurulacağını açıkladı.

Çinli bir inşaat grubuna ait bir sanayi binası, fabrikaya çevrilerek günde 250 bin maske üretecek. Xinhua haber ajansı, 250 bin maske üretecek fabrika için çalışmaların Pazartesi günü başladığını, Cumartesi günü ise tamamlanacağını bildirdi.

Vuhan'da 10 günde hastane inşa etmişlerdi

Maske fabrikasının hızla tamamlanarak devreye girecek olması, Çin'in yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele konusunda attığı diğer adımlara benziyor. Salgının yayılmasının önlenmesi ve ilk ortaya çıktığı Hubey eyaletinin başkenti Vuhan'daki sağlık hizmeti ihtiyacının karşılanması için 10 günde bin yataklı bir konteyner hastanesi inşa edilmişti. Hastanenin kaba inşaatının 3 günde tamamlandığı, kalan kısmının ise sadece 1 haftada bittiği açıklanmıştı.

Vuhan'da başka binalar da tıpkı Pekin'deki maske fabrikası gibi salgınla mücadele için tedavi ve karantina merkezlerine çevrilmişti.

Maskelere normalin 10 katı talep var!

Çin pazarındaki maske tedariğinin %30'unu sağlayan CMmask, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada günde 5 milyon maske üretim isteği geldiğini, bu miktarın normal seviyenin 10 katı olduğunu belirtmişti.

Yorumlar (0)