Çift başlı yılan görenleri şaşkına uğrattı!

ABD’nin Florida eyaletinde görülen çift başlı yılan bölgede telaşa neden oldu. Uzmanlar, doğada oldukça az rastlan zehirsiz çift başlı yılanın iki beyne sahip olmasından dolayı uzun süre yaşamayacağını söyledi.

DÜNYA 23.10.2020, 23:35 25.10.2020, 18:38 Hanife
Çift başlı yılan görenleri şaşkına uğrattı!

ABD’nin Florida eyaletinde evlerinin bahçesinde çift başlı bir yılana rastlayan bir aile, telaşe kapılarak yetkililere haber verdi.

Çift başlı yılanın basına yansıması ise bölge halkında endişe yarattı. 

Ailenin ihbarı üzerine eve gelip yılanı teslim alan Florida Balık ve Vahşi Hayatı Araştırma Enstitüsü, yaptığı açıklamada, oldukça nadir görülen çift başlı yılanların yarışçı siyah sırtlılar türüne ait olduğunu kaydetti.

Gelişim sürecinde embriyoların ayrılamaması sonucu çift başlı doğdu

Korkulacak bir durumun olmadığını belirten Enstitütü yetkilileri, yılanın çift başlı olmasının sebebinin iki tek yumurta ikizinin embriyo gelişimi sırasında ayrılamaması sonucu bu şekilde doğduğunu kaydetti.



Yılanın farklı kararlar alan iki beyni var

Kurum,  Facebook sayfasından yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Yılanın iki farklı beyni, yırtıcı hayvanlardan kaçma ve beslenme konusunda farklı kararlar aldığı için, onun vahşi doğada hayatta kalma olasılığı düşük. Bu da çift başlı yılanın görülme sıklığını oldukça düşük bir hale getiriyor” 

Ayrıca, siyah sırtlıların Florida’da yüksek bir popülasyona sahip olduğu ve zehirsiz oldukları için tehlike yaratmadığı bir kez daha vurgulandı.


 

Yorumlar (0)