Charlie Hebdo'nun eski yerinde saldırı!

Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret eden Charlie Hebdo isimli mizah dergisinin eski binasının yer aldığı bölgede 4 kişi, bıçaklı saldırıya uğradı. 

DÜNYA 25.09.2020, 14:14 25.09.2020, 14:25
Charlie Hebdo'nun eski yerinde saldırı!

Fransa'nın başkenti Paris'te gergin anlar yaşanıyor.

Hz. Muhammed'e hakaret eden Charlie Hebdo isimli mizah dergisinin eski binasının yer aldığı Nicolas-Appert Sokağı'nda bir saldırı gerçekleşti.

Bir kişi, satır veya bıçak olduğu değerlendirilen bir alet ile çevredeki kişilere saldırıda bulundu. Söz konusu saldırı sonucu 4 kişinin yaralandığı, ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Dehşet saçan kişinin Nicolas-Appert Sokağı'ndan kaçarak uzaklaştığı bildirildi. Ayrıca, burada şüpheye neden olan bir kolinin de bırakıldığı ifade edildi. 

Paris Polisi tarafından yapılan açıklamada, olay yerinde güvenlik güçlerinin bulunduğu, bu nedenle vatandaşların oraya gitmemeleri gerektiği kaydedildi. 

Hz. Muhammed'e hakaret etmişti

Charlie Hebdo isimli mizah dergisi, Fransa'nın başkenti Paris'te 2015 yılının Ocak ayında düzenlenen terör saldırılarına ilişkin başlayan yargılamadan önce provokatif karikatürler yayınlamıştı. Charlie Hebdo, "düşünce özgürlüğü" adı altında Hz. Muhammed'e hakaret etmişti.

Söz konusu mizah dergisinin 1 Eylül günü yayımlanan sayısında, Hz. Muhammed'i hedef alan ifadelere yer verilmişti.

Derginin kapağında, "aptallar tarafından sevilmenin güç olduğuna" ilişkin bir ifadenin kullanılmasının yanı sıra "Hz. Muhammed'in köktenciler ile meşgul olduğu" belirtilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed'e rahat bir şekilde hakaret eden Charlie Hebdo'yu savunmuştu. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde "vicdan özgürlüğünü" koruması gerektiğini söylemişti. Macron, verdiği kararlara müdahale edilemeyeceğini söylemişti. 

Böylece Fransa'da "dine hakaret etme" özgürlüğü olduğu anlaşılmıştı. 

Fransa'da terör saldırısı

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Ocak ve 9 Ocak 2015 tarihlerinde hem bir Yahudi marketine hem de Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırılar gerçekleştirilmişti. Saldırılar sonucunda 17 kişi yaşamını yitirmişti. 

Polis ekipleri saldırganları etkisiz hale getirmiş, söz konusu saldırılar terör örgütü el-Kaide tarafından üstlenilmişti.

Yorumlar (0)