Charlie Hebdo davası koronavirüs engeline takıldı

Fransa'da 2015 yılında Charlie Hebdo dergisi binası ile Yahudi marketini hedef alan ve 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili mahkeme, koronavirüs engeline takıldı.

DÜNYA 04.11.2020, 22:48 05.11.2020, 16:51
Charlie Hebdo davası koronavirüs engeline takıldı

Ülkenin başkenti Paris'te Ocak 2015 tarihinde Charlie Hebdo dergisi binası ile Yahudi marketini hedef alan ve 17 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırılarla ilgili mahkeme, yeni tip koronavirüs (COVID-19) engeline takıldı.

Sanıklarda COVID-19 tespit edildi

Paris Adalet Sarayı'nda sürdürülen 14 kişinin yargılandığı ve daha önce de koronavirüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen dava, 3 şüphelinin test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla birlikte 16 Kasım'dan sonra görülecek.

Paris Özel Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Regis de Jorna'nın Cherlie Hebdo duruşması için daha önce 12 Kasım tarihini kararlaştırdığı fakat bu tarihte aynı salonda celpleri gönderilmiş başka bir davanın görülecek olması sebebiyle, duruşmanın 12 Kasım tarihinde başlayamayacağını bildirdi.

Charlie Hebdo dergisinde, Ocak 2015'te gerçekleşen saldırılardan önce ve sonra Hz. Muhammed'in konu olarak belirlendiği hakaret içerikli karikatürler yayınlanmıştı.

Müebbet hapis talep ediliyor

Paris'te 7 ve 9 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ile bir Yahudi marketine düzenlenen terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetmişti. Teröristlerden 3'ü saldırılar esnasında polisin operasyonuyla etkisiz hale getirildiği saldırıları terör örgütü El-Kaide üstlenmişti. 3'ü gıyaben, toplam 14 kişinin yargılandığı davada sanıklar için 10 yıldan başlayarak müebbet hapse kadar cezalar isteniyor.

 

Yorumlar (0)