Cezayir ordusundan Macron’un tartışma oluşturan “işgal” yorumuna yanıt

Cezayir ordusu tarafından Macron’un 19. yy işgalinden önce Cezayir diye bir ulus olmadığına ilişkin açıklamalarına sert yanıt geldi.

DÜNYA 07.11.2021, 10:14
Cezayir ordusundan Macron’un tartışma oluşturan “işgal” yorumuna yanıt

Cezayir ordusunun yayın organında Macron’un 1830 senesinde işgalden önce bir Cezayir ulusunun olmadığına dair açıklamalarına yanıt geldi.

Yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Macron ülke tarihindeki aksaklıklar ve siyasetinin başarısızlığını karıştırıyor ve artık gerçek ile yalanı, doğru ile yanlışı, bilgi ve cehaleti birbirinden ayıramıyor.” denildi.

"Macron neden gerçekleri atlamayı tercih ediyor?"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cezayir’e düşman olan kişilere diyoruz ki, ülkemizin korkunç sömürgeci geçmişinden kurtulamıyorsanız, bu problemin çözümü özür dilemek veyahut susmaktır. Çünkü cahilce ve yalan sözler dışında bir şey söylemeyeceksek tarihi çarpıtmaktansa susmak daha makuldur.”

Fransa’nın Cezayir’de planlarının tutmadığını, Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun mareşallerin ve generallerin kibirlerini ayaklar altına alıp onları neden ülkeden çıkardığının altının çizildiği açıklamada, “Hepsi de kağıttan memur olmadılar mı?” denildi.

“Macron n’için gerçekleri atlayarak, ülkesi Cezayir’i sömürgelileştirmeden önce bir Cezayir ulusu olup olmadığını sorgulayacak kadar ileri gidiyor?” ifadelerinin paylaşıldığı açıklamada, Macron’un kamuoyuna vermiş olduğu sözlerini yerine getirmediği ve yaptığı açıklamalarla seçmenlerin duygularına yönelmeye çalışıldığı paylaşıldı.

Yorumlar (0)