Çevreciler İngiltere'de sokağa çıktı! "Hızlı trene karşıyız"

İngiltere'de çevreciler HS2 hızlı tren projesi için harcanan masrafların ülkenin ekonomik kriz döneminde yersiz olduğunu ve projenin doğayı tahrip ettiğini ifade ederek sokağa çıkıp protesto gösterisinde bulundu.

DÜNYA 20.06.2020, 22:43
Çevreciler İngiltere'de sokağa çıktı! "Hızlı trene karşıyız"

İngiltere'de HS2 hızlı tren projesi çevrecilerden tepki aldı. İlk etabının 2028 ile 2031 seneleri arasında tamamlanması öngörülen projeyi çevreciler protesto etti.

Bir grup protestocu tepkilerini göstermek üzere demiryolu hattının geçeceği yaklaşık olarak 200 km'lik bir yolda yürüme kararı aldı.

'HS2'yi durdur' ve "Yok Oluş İsyanı' grubuyla yaklaşık olarak 100 gösterici, eylemlerine Birmingham'da bulunan Curzon Street İstasyonu'nda başladı.

"Proje ülkeye yük, kırsal kesim yok olacak"

Protestocular projenin ülkenin kırsal kesimini ortadan kaldıracağı ve büyük bir ekonomik kriz zamanında ayrıca ülkeye mali olarak da ayrı bir masraf çıkaracağını ifade ediyor. Proje yetkilileri tarafından ise protestocuların endişelerinin yersiz ve yanlış olduğu ifade ediliyor.

Eylemcilerden Matthew Bishop yaptığı açıklamada, ülkenin sağlık hizmeti, ekonomik olarak çöküşü ve yerel ulaşım ağları için acil bir fona ihtiyaç duyduğu dönemde hükümetin HS2 projesini devam ettirmesinin doğru olmadığını savundu.

HS2 projesinin maliyeti 106 milyar Sterlin

Birmingham, Londra, Leeds ve Manchester gibi ülkelerin önde gelen şehirlerinin kuzey ve güney hattı üzerinde birleştirilmesini amaçlayan hızlı tren projesiyle HS2'nin 56 milyar Sterlin olarak planlanan maliyetinin yapılan son tahminlerde 106 milyar sterlin olduğu ifade edildi.

"Ülkenin parasını hızlı trene değil, ekonomik iyileşmeye harcayalım"

Protestocu grup mali olarak sıkıntılı bir dönem geçiren İngiltere'nin koronavirüs döneminde ekonomik toparlanmaya odaklanması gerektiğini ifade ederken HS2 projesinin çok zamansız olduğuna işaret etti.

Proje tamamlanınca saatlik 15 bin yolcu taşınacak

Projenin tamamlanmasının ardından hızlı trenlerin saatlik olarak 402 kilometreye kadar ulaşması ve bir saat içinde kuzey güney hattında 15 bine yakın yolcu taşıması planlanıyor.

Yorumlar (0)