Cephede bu kez savaş değil, düğün var!

Gönüllü olarak savaşa katılan Ukraynalı kadın asker Evhenia Emerald, cephede tanıştığı Evheniy Stypaniuk ile evlendi. Çiftin evlilik töreni, asker arkadaşlarının refakatinde gerçekleşti.

DÜNYA 17.10.2022, 14:02 18.10.2022, 08:29 Hakan Öksüz
Cephede bu kez savaş değil, düğün var!

Rusya'nın saldırılarıyla 24 Şubat'ta Ukrayna'da patlak veren savaş, yaklaşık 8 aydır devam ediyor. Rusya'nın ilhak kararıyla cephede işler kızıştı. Rusya'nın ilhak ettiği Lyman kentini ele geçiren Ukrayna, topraklarını geri almak için harekete geçti. Ülkenin doğusunda şiddetlenen çatışmalar, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

Kharkiv cephesinde tanıştılar, evlendiler!

Tüm yıkıcılığıyla devam eden savaşta çarpışan askerler, cephe hattında meydana gelen bazı olaylarla moral kazanıyor. Savaşın devam ettiği Kharkiv'deki cepheden gelen evlilik haberi, Ukraynalıları gülümsetti. Gönüllü olarak savaşa katılan Evhenia Emerald (31) adlı kadın askerin, cephede çarpışan Evheniy Stypaniuk ile hayatını birleştirmesi, Ukrayna'da gündeme oturdu.

Rusya'nın saldırısının ardından keskin nişancı olmaya karar veren ve askere yazılan Evhenia Emerald, kendisi gibi Ukrayna saflarında çarpışan Evheniy Stypaniuk'e gönlünü kaptırdı. Cephede hayatlarını birleştiren çift, asker arkadaşlarının refakatinde evlendi. 

Fransız kadın direnişçiye benzetildi

İngiltere ordusuna karşı verdiği mücadeleyle tanınan Fransız azize Jeanne d'Arc'e benzetilen kadın asker Evhenia Emerald için "Kievli Jeanne d'Arc" yakıştırması yapıldı. Yüz Yıl Savaşları'nda yer alan kadın direnişçiye benzetilen Evhenia Emerald, sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafa, "Böyle bir düğün aklımın ucundan bile geçmezdi. Bundan daha iyisini hayal edemiyorum." notunu düştü.

Yorumlar (0)