CENTCOM duyurdu: Maher al-Agal öldürüldü

CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı), Cinderes dolaylarında gerçekleştirdikleri hava saldırısında terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey liderlerinden Maher al-Agal'ı etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

DÜNYA 12.07.2022, 18:20
CENTCOM duyurdu: Maher al-Agal öldürüldü

CENTCOM tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 12 Temmuz tarihinde Halep'e bağlı Cinderes kasabası civarında DEAŞ'ın iki üst düzey mensubuna saldırı düzenlendiği belirtildi.

"DEAŞ'ın Suriye'deki liderini öldürdük"

Bahse konu açıklamada, "Saldırıda DEAŞ'ın ilk 5 elebaşından biri olan ve örgütün Suriye'deki lideri Maher al-Agal etkisiz hale getirildi. Maher ile yakından bağlantılı üst düzey bir DEAŞ üyesi de saldırı esnasında ağır şekilde yaralandı. Başarılı bir şekilde sürdürülmesini sağlamak için söz konusu operasyonda kapsamlı bir planlama gerçekleştirildi. İlk incelemelere göre, sivil kayıplar olmadığını görülüyor." denildi.

"DEAŞ'ın kalıcı mağlubiyeti teyit edildi"

Agal'ın, örgütün üst düzey lideri olmasının yanı sıra Suriye ve Irak dışında DEAŞ ağlarının genişlemesine yardımcı olduğu ifade edilen açıklamada sözlerine yer verilen ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Albay Joe Buccino, "Bu son saldırı, CENTCOM'un bölgedeki sarsılmaz bağlılığını ve DEAŞ'ın kalıcı mağlubiyetini teyit ediyor." yorumunda bulundu.

Buccino, "CENTCOM bölgede sürdürülebilir ve yeterli bir varlık muhafaza ediyor ve bölgesel güvenliğe yönelik olarak tehditlere karşı koymayı sürdürecek." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)