Cennet, cehenneme döndü!

Onlarca filme ve çok sayıda yarışma programına mekan olan, dünyanın en ünlü turizm merkezlerinden biri olarak ismi ve cennet gibi görüntüsü hafızalara kazınan Büyük Kanarya Adası'nda cumartesiden bu yana kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle 9 bin kişi tahliye edildi.

DÜNYA 19.08.2019, 23:32 19.08.2019, 23:36
Cennet, cehenneme döndü!

İspanya'nın güneybatısında bulunan ve cennet gibi görüntüsüyle sosyal medya paylaşımlarını süsleyen Kanarya Adaları grubundan Büyük Kanarya'da cumartesi gününden bu yana kontrol altına alınamayan orman yangınlarında 6 bin hektar alan kül oldu, yaklaşık 9 bin kişi bölgeden tahliye edilmek zorunda kalındı.

BBC'de yer alan habere göre, Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, cumartesi günü Büyük Kanarya Adası'nın Tejeda kasabası yakınlarında başlayan ve adanın dağlık bir bölgesinde iki cephede yayılarak ormanlık alanları da kaplayan yangın sebebiyle yaklaşık 9 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, yer yer 50 metreye kadar yükselen alevlerin 6 bin hektarlık alanı sardığı bilgisini paylaştı.

Benzeri görülmemiş bir çevre trajedisi!

Durumu, "benzeri görülmemiş bir çevre trajedisi" olarak nitelendiren Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, yüksek sıcaklıklar, sert rüzgarlar ve düşük nem sebebiyle yangınla mücadele çabalarının yetersiz kaldığını söyledi. 

Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, 14 uçak ve helikopterin katıldığı yangın söndürme çalışmalarında, karada 200'ü ordu mensubu, yaklaşık 700 itfaiyecinin görevlendirildiğini ifade etti.

Henüz yerleşim alanlarına ve turistik noktalara sıçramayan yangının, Büyük Kanarya Adası'nın en eski bazı çam ormanlarına ev sahipliği yapan Tamadaba doğal parkına doğru yayıldığı bildirildi.

Kanarya Adaları özerk yönetim hükümeti başkanı Angel Victor Torres, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının henüz kontrol altına alınamadığını ve yangın söndürme çalışmaları için İspanya merkez hükümetinden yardım istendiğini belirtti.

Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, 10 Ağustos'ta Büyük Kanarya'da çıkan bir başka orman yangını sebebiyle başta Tejada, Artenara ve Galdar olmak üzere 8'den fazla yerleşim yerinde binden fazla kişinin tahliye edildiğini ve bin hektarlık alanın yandığını açıklamıştı. 

Bu arada yangının çıkmasına sebep olduğu gerekçesiyle bir kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Yorumlar (0)