Cemal Kaşıkçı'nın ailesi dünyayı şok etti!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesi, evlatlarını görülmemiş biçimde vahşice, acımasızca ve eğlenerek katledip bedenini yeryüzünden silen katilleri affettiklerini duyurdu.

DÜNYA 22.05.2020, 08:48
Cemal Kaşıkçı'nın ailesi dünyayı şok etti!

İstanbul Başkonsolosluk binasında korkunç bir şekilde vahşice öldürülen ve zerresi kalmayıncaya dek tüm parçaları yeryüzünden silinen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı, Suudi Arabistan'da birlikte yaşadığı ailesi adına sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımladığı açıklama kan dondurdu.

Allah rızası içinmiş!

Babaları Cemal Kaşıkçı'yı vahşice katleden katillerini bağışladıklarını belirten oğul Salah Kaşıkçı, Allah'ın rızasını kazanmak üzere bu kararı aldıklarını iddia etti.

Salah Kaşıkçı, açıklamasında Şura süresinden şu ayete yer verdi:

"Bir kötülüğün karşılığı ona denk bir davranıştır ama kim bağışlar, düzeltme yolunu tutarsa onun mükâfatını Allah verir. Hiç şüphe yok ki O haksızlık edenleri sevmez."

Selman'ın karşısında endişeli görüntüsü unutulmadı

Daha önceden yaptığı açıklamalarda babasının ölümünün siyasallaşmasını istemediğini  söyleyen Salah Kaşıkçı, Kral Selman bin Abdulaziz'in kendisine başsağlığı dilerken, çekilen endişeli görüntüsüyle medyada tanınmıştı.

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan bir daha haber alınamamıştı.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Cemal Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı fakat cesedinin nerede olduğu konusu bir türlü netlik kazanamadı.

Amerikan Washington Post gazetesi, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA), Kaşıkçı cinayetinin emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığını açıklamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 20 sanık hakkında düzenlenen iddianame sonucu kamu davası devam ediyor.

BM raporu: Cinayetten Suudi Arabistan sorumludur

BM (Birleşmiş Milletler) OHCHR (İnsan Hakları Yüksek Komiserliği) tarafından açıklanan 101 sayfalık raporda, Suudi Arabistan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı kasten ve taammüden öldürmekten sorumlu tutulmuştu.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir deliller olduğuna vurgu yapılan raporda, "Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcalıkların istismarı ve kendi toprakları dışında güç kullanımı yasağını ihlal etmekten ötürü Türk hükümetinden özür dilemeli." denilmişti.

Cinayete ilişkin yaptırımların Muhammed bin Selman ve onun yurt dışındaki kişisel mal varlıklarını da kapsaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi, Suudi Arabistan'ın sorumlu olduğu bir yargısız infaz teşkil etmektedir.

Cemal Kaşıkçı'yı kaçırma teşebbüsü de uluslararası insan hakları hukuku uyarınca bir ihlaldir.

Cemal Kaşıkçı, uluslararası hukuka göre Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğu, kasten ve taammüden (tasarlayarak) gerçekleşen bir yargısız infazın kurbanı oldu."

Yorumlar (0)