Çekya'da bir köpek, yemek ararken mutfağı ateşe verdi

Çekya’nın Sokolov şehrinde bir evin mutfağında yemek arayan bir köpek, ocağı yakınca mutfakta yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek köpeklere zarar gelmeden yangını söndürmeyi başardı.  

DÜNYA 13.09.2021, 17:31 14.09.2021, 17:33
Çekya'da bir köpek, yemek ararken mutfağı ateşe verdi

Geçtiğimiz hafta Çekya’nın Karlovy Vary bölgesinde bulunan Sokolov şehrindeki bir evde bir köpek, sahiplerinin evde olmadığı ve yemek aradığı esnada evde yangın çıkardı. 

Yemek ararken evde yangın çıkardı

Evdeki kameraya yansıyan olaya ait görüntülerde köpek, mutfaktaki ocağın üzerinde yemek aradığı esnada ocağı yaktı. O sırada ocağın etrafında bulunan plastik kapların alev alması neticesinde mutfakta yangın meydana geldi. Mutfakta dumanların yükselmesinden sonra olayın itfaiye ekiplerine haber verilmesi üzerine bölgeye gelen ekipler yangını, köpeklere zarar gelmeden söndürmeyi başardı. 

Olaya ilişkin açıklama yapan Karlovy Vary İtfaiyesi Sözcüsü Martin Kasal, "Geldiğimizde yalnızca mutfak bölgesinde yayılan yangını kısa süre içinde söndürdük. Yangının nedenini araştırmaya başladığımızda evde kayıt halinde olan kamerayı bulduk ve görüntülere bakınca yangının sebebini anladık. Köpeklerin evde yalnız bırakılması halinde oluşabilecek problemler sebebiyle sıkı önlemler alınmalı" sözlerini kullandı.

“Çekya’da evlerin yüzde 41’i bir köpeğe ev sahipliği yapıyor”

Avrupa Evcil Hayvan Gıda Endüstrisi’nin hazırlanan raporda, Çekya’daki evlerin yüzde 41'inin 2020 yılında en az bir köpeğe ev sahipliği yaptığı ve bunun Avrupa Birliği'ndeki en yüksek 3. oran olduğu belirtildi. Rapordaki listede en üst sırayı, yüzde 42 ile Polonya ve Romanya paylaştı. Bütün AB genelinde ise evlerin yüzde 25'i en az bir köpeğe sahipken, AB ülkelerinde en yüksek köpek nüfusunun ise 10,7 milyon ile Almanya’da olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)