Çavuşoğlu'ndan Macron'a horoz benzetmesi!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Macron'un bugünkü konuşmalarını ayakları pislik içinde gömülüyken öten horoza benzetiyorum." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 01.10.2019, 18:36
Çavuşoğlu'ndan Macron'a horoz benzetmesi!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Onursal Başkanı olarak Avrupa Konseyi'nin 70. yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına ilişkin konuştu.

Macron'un Elysee Sarayı'nda terör örgütü YPG/PKK'lıları konuk eden belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(Fransa Cumhurbaşkanı) Macron, ülkesine kaç tane mülteciyi almıştır? Onun yerine YPG/PKK'lıları Elysee Sarayı'nda ağırlamıştır." şeklinde konuştu.

"Macron haddini aştı"

"Macron'un Türkiye'ye dil uzatması haddini aşmaktır." diyen Çavuşoğlu,  Macron'un popülizme kapıldığını ve "lüzumsuz ve gereksiz suçlamalarda bulunduğunu" söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın göç konusunda Türkiye'yi eleştirmesinin büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bugüne kadar Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşmayı eksiksiz uyguladıklarını hatırlattı.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Eleştirilmesi gereken varsa, AB ve AB'nin lideri gibi geçinmeye çalışan Fransa gibi ülkelerdir. Macron, kaç tane göçmeni Fransa'ya almıştır? O göçmenler yerine Suriye'deki YPG/PKK'lıları Elysee Sarayı'nda sık sık ağırlıyor. Fransa ve AB'nin, Türkiye'ye bir söz söylemeden önce dürüst olup sözlerini tutması gerekiyor." dedi.

"Bizi eleştirecek son ülke Fransa"

Emmanuel Macron'un Türkiye'deki insan hakları ve basın özgürlüğü konularıyla ilgili yaptığı yorumlar hakkında konuşan Çavuşoğlu, "Türkiye ile ilgili konularda eleştiri yapabilecek en son ülke bana göre Fransa ve Cumhurbaşkanı Macron'dur. Benalla skandalından sonra ve de Körfez'deki bazı ülkelere Fransa'nın silah satmasından sonra bunu araştıran gazetecileri, Fransa istihbaratı tek tek lüzumsuz yere çağırmıştır, baskı yapmıştır. Bugün madem ifade ve basın özgürlüğü konusunda Sayın Macron bu kadar hassas, AKPM'ye hitap ederken neden gazeteciler içeri alınmamıştır? Türkiye, kurucu üyesi olduğu AKPM ile ilişkilerini sürdürmüştür, daha iyi ilişkiler geliştirmek için çaba sarfetmiştir. AKPM 70. yıl kutlamasına Fransa'nın engellemesiyle gazeteciler alınmadı. Hani basın özgürlüğü? Diğer yandan Macron'un Elysee'de basınla ilgili birimi kapattığını biliyoruz. Orada basının yerine YPG/PKK'lı teröristleri ağırlamayı tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Sarı yelekli protestolarında polisin tutumunu hatırlattı

Fransa'da sarı yeleklilerin eylemlerinde polisin tutumunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Tüm bunlar açıkça ortadayken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye'ye dil uzatması haddini aşmak olmuştur. Macron'un bugünkü konuşmalarını ayakları pislik içinde gömülüyken, öten horoza benzetiyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)