"Canını sıkma, ben Erdoğan'la konuşurum!"

Irak Başbakanı Türkiye'yi Trump'a şikayet etti; Erdoğan ile ilişkilerinin çok çok iyi olduğunu söyleyen Trump ise "Ben Erdoğan ile konuşurum." dedi.

DÜNYA 21.08.2020, 09:37
"Canını sıkma, ben Erdoğan'la konuşurum!"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Beyaz Saray'da gerçekleştirecekleri görüşme öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Türkiye'yi Trump'a şikayet etti

Irak-Türkiye ilişkilerine değinen Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Türkiye'nin Irak topraklarında barınan bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları "saldırı" olarak niteleyerek, "Kabul edilemez" dedi.

Irak anayasasının kendilerine, "herhangi bir komşu ülkeye yönelik saldırı" izni vermediğini belirten Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Türkiye ile durumları iyileştirmek için diyaloğa girdiklerini ve bu sorunları çözmeyi sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Trump: Ben Erdoğan ile konuşurum

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin Türkiye'yi şikâylei üzerine ABD Başkanı Donald John Trump, ABD-Türkiye ilişkilerine vurgu yaparak, Amerika Birleşik Devletleri'nin, özellikle de şahsen kendisinin, hem Türkiye ile hem de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkileri bulunduğunun altını çizerek, "Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi. Biz Erdoğan ile konuşuruz." ifadelerini kullandı.

"Kürtlerle de (PKK) çok iyi ilişkilerimiz var"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, bir gazetecinin yönelttiği, "Irak'ta Kürtlerin rolünü nedir? Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkiler için önemlerini nasıl görüyorsunuz?" sorusunu da yanıtladı. Donald John Trump, YPG/PKK'yı kastederek, ABD'nin DEAŞ'ı yenmesine Kürtlerin  yardım ettiğini ve Kürtlerle de (YPG-PKK) ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu, Kürtlere (YPG-PKK) çok iyi davrandıklarını söyledi.

Amerikan ordusunun Suriye'den büyük oranda çekildiğini ve sadece petrolü korumak için küçük bir asker grubu bıraktıklarını söyleyen ABD Başkanı Donald John Trump, Kürtlerle (YPG/PKK) petrol üzerine bir çeşit anlaşma geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Irak Başbakanı'nın karın ağrısı

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ülkesinde yuvalanan ve Türkiye'ye saldırı planları yapıp eyleme döken bölücü terör örgütü PKK ile ilgili Donald Trump'ın üst üste yaptığı "iş birliği" açıklamalarını başını sallayarak onayladı. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin bu tutumu, Türkiye'nin sınırötesi operasyonlarında ne kadar haklı olduğunu da ortaya koydu.

Yorumlar (0)