Cami saldırganı mahkemeye böyle çıktı

Norveç'in Barum şehrinde El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne gerçekleştirilen saldırıya ilişkin gözaltına alınan 21 yaşındaki Norveçli Philip Manshaus, 'cinayet' ve 'terör saldırısı' suçlamaları ile mahkemeye çıkarıldı.

DÜNYA 12.08.2019, 16:35 12.08.2019, 16:40
Cami saldırganı mahkemeye böyle çıktı

Norveç'in Barum şehrinde El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne gerçekleştirilen saldırıya ilişkin 21 yaşındaki Norveçli Philip Manshaus gözaltına alındı. 

Norveç'in başkenti Oslo'da mahkemeye çıkarılan ve ilk defa görüntülenen Philip Manshaus'un yüzündeki morluklar ve şişlikler dikkat çekti.

Üvey kız kardeşini öldürmüş

Norveç gazetesi VG'nin haberinde, Philip Manshaus'un 17 yaşındaki üvey kız kardeşini öldürdükten sonra Barum şehrinde El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne terör saldırısı gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Savcı, saldırgan hakkında tutukluluk süresinin 4 hafta daha uzatılmasını istedi.

Saldırgan, mahkemede suçlamaları reddetti. Ayrıca, sık sık kameralara gülümsemesi de dikkat çekti.

Afganistan vatandaşı kahraman ilan edildi

Olası bir katliamı engelleyen 65 yaşındaki Afganistan vatandaşı Mohammad Rafique, Norveç polisi tarafından kahraman ilan edildi.

Norveç Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, saldırgana karşı korkusuzca durduğu ve eylemine izin vermediği için Rafique'e teşekkür edildi.

"Saldırganın eline vurarak silahları düşürdüm"

Norveç'in VG gazetesine açıklamada bulunan Mohammad Rafique, saldırgana sarılarak ateş etmesine izin vermediğini belirtti.

Saldırganın parmağını gözüne soktuğunu, kendisine yumruk attığını ifade eden Rafique, saldırganın elinde biri av tüfeği olmak üzere iki silah bulunduğunu ve eline vurarak silahları yere düşürmesini sağladığını bildirdi. 

Norveç'in Barum şehrinde dün silahlı bir kişi, Afganlara ait El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne saldırı gerçekleştirmiş, olayda bir kişi yaralanmış ve şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)