Cam tabutun içindeki Kim Jong Un mu? Çok konuşulacak iddia...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu kez sağlık durumuyla günlerdir gündemde. Japonya basını, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "bitkisel hayatta olduğunu" iddia etti. Öte yandan cam tabutun içerisinde Kim Jong Un'a ait olduğu iddia edilen görüntüler ise kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

DÜNYA 28.04.2020, 21:55
Cam tabutun içindeki Kim Jong Un mu? Çok konuşulacak iddia...

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken birden bire Kuzey Kore lideri Kim Jong-un birinci gündem maddesi haline geldi. Kuzey Kore lideri hakkında neredeyse bir haftadır çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Kim'in, önce 12 Nisan'da kalp ameliyatı olurken öldüğü iddia edilmişti. Ardından Japonya basını Kuzey Kore liderinin bitkisel hayatta olduğunu yazmıştı.

Şimdi de Kim Jong-un'un cansız bedenini cam bir tabutun içerisinde gösteren fotoğraf, tüm dünyada infial yarattı. Kuzey Kore lideri hakkında devam eden sayısız söylentinin ortasına düşen bu fotoğraf, viral oldu ve sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Görüntülerdeki Kim mi?

Kim'in babasının cenaze töreninden ve 2011 yılına ait olduğu düşünülen ve görüntü işleme yazılımı ile yapıldığı iddia edilen görüntü, Kim'in başını bir yastık üzerinde olduğu ve kırmızı bir battaniyenin altında olduğunu gösteriyor.

ABD ve Çin, Kuzey Kore liderinin geçirdiği kalp ameliyatını takiben bitkisel hayatta, ağır hasta hatta ölü olduğu iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını bulmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)