Callamard'a ‘Kaşıkçı Raporu’ nedeniyle ölümle tehdit!

Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Agnes Callamard’ın ‘Cemal Kaşıkçı’ cinayetine yönelik raporu nedeniyle ölümle tehdit edildiği doğrulandı.

DÜNYA 25.03.2021, 16:22 26.03.2021, 12:35
Callamard'a ‘Kaşıkçı Raporu’ nedeniyle ölümle tehdit!

‘Cemal Kaşıkçı’ cinayeti sonrasında Türkiye – Suudi Arabistan ilişkilerinde bir gerilim yaşanmıştı. Olayla ilgili bir rapor oluşturan Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Agnes Callamard’ın üst düzey bir Suudi yetkili tarafından tehdit edildiği onaylandı.

Callamard, 2020 yılını Ocak ayında bir Suudi yetkilinin, İsviçre’de toplantı sırasında kendisine yönelik ‘dizginlenmemesi durumunda ilgilenileceğini’ ifadelerinin kullanıldığını anlattı.

‘Bir ölüm tehdidi, olarak algıladım’

Bu ifadelerin ise kendisine meslektaşının ilettiğini söyleyen Callamard, bu ifadeyi ‘Bir ölüm tehdidi’ olarak algıladığını ifade etti.

Callamard, Suudi yetkililerin, hazırlanan ‘Kaşıkçı’ raporundan sonra kendilerine ‘Katar’dan para aldığına’ dair suçlamalar yöneltildiğini de söyledi.

‘Tehditler işimi yapmaktan alıkoymadı’

Suudi yetkililerin tehdit etmesinin kendisini yıldırmadığını da söyleyen Callamard, “Tehditler işimi yapmaktan alıkoymadı” açıklamasında bulundu.

2019 yılının Haziran ayında hazırlanan raporda “Kaşıkçı’nın öldürülmesi, Suudi Arabistan Devleti’nin sorumlu olduğu yargısız bir infazdır” ifadeleri yer almıştı.

BM İnsan Hakları Ofisi doğruladı

Öte yandan Callamard’a yönelik ölüm tehditlerinin olduğunu BM İnsan Hakları Ofisi doğruladı.
 

Yorumlar (0)