Caggins: DEAŞ'lılardan SDG sorumlu

DEAŞ Karşıtı Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Caggins, Suriye'deki güvenli bölge operasyonu başlamasıyla DEAŞ'lıların bölgeden kaçtıkları iddialarını yalanladı. Albay Caggins, Suriye'de cezaevlerinde tutuklu hâldeki DEAŞ militanlarından SDG'nin sorumlu olduğunu belirtti.

DÜNYA 30.10.2019, 09:50 30.10.2019, 11:57
Caggins: DEAŞ'lılardan SDG sorumlu

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen basın toplantısında, DEAŞ'ın Irak ve Suriye'deki durumuna yönelik açıklamalar yaptı.

Suriye'deki DEAŞ'lı teröristlerin tutuklu oldukları cezaevlerinden kaçtıkları iddialarına temas eden Albay Caggins, "SDG, 10 bin kişinin kaldığı cezaevlerinden sorumludur. Bu konu, onların sorumluluğundadır. Bazı silahlı kişilerin cezaevinden kaçma çabası elbette olabilir" ifadelerinde bulundu.

Caggins, Kuzey Suriye'deki operasyondan sonra çok sayıda DEAŞ'lı militanın bölgeden kaçtığını görmediklerini, fakat SDG aracılığıyla cezaevlerinde tutuklu hâlde bulunan DEAŞ'lıları takip ettiklerini söyledi.

DEAŞ'lı teröristbaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona dair detay vermekten sakınan Caggins, Bağdadi'nin yok edilmesinin çok önemli olduğunu söylemekle yetindi.

Koalisyon Güçleri çalışmalarını sürdürecek

DEAŞ'ı uluslararası koalisyonun komple yok etmek için faaliyetlerini hız kesmeden sürdüreceklerinin altını çizen Caggins, "Biz artık DEAŞ'ın varlığını istemiyoruz. Bu da yerel güçlerin iş birliğiyle yapılıyor. Gelecekte de Irak ve Peşmerge güçlerine yardım etme bağlılığımız devam edecek. Aynı zamanda SDG ile iş birliğine de bağlıyız" dedi.

Sözcü Caggins, uluslararası koalisyon güçlerinin sadece DEAŞ'ı Irak ve Suriye'de yok etmeyi değil aynı zamanda Boko Haram ve El-Kaide gibi diğer terör örgütlerinin yenilmesini de hedeflediğini dile getirdi. Caggins, ayrıca, Irak'ın talebi üzerine bu ülkede kalmaya ve terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)