Büyükelçiden Washington Post'a 'PKK' mektubu

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington Post gazetesi editörlerine gönderdiği mektupta, Cemil Bayık'ın yazısını yayımlayarak PKK propagandası yaptıklarını kaydetti.

DÜNYA 12.07.2019, 09:25
Büyükelçiden Washington Post'a 'PKK' mektubu

Washington Post, PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın yazısına yer vermelerine tepki gösteren Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın mektubunu yayımladı. 

Kılıç, 'Post bir teröristin ifadelerine niye yer verdi?' başlıklı bir mektup kaleme aldı. Elebaşı Cemil Bayık'ın yazısını gördüğünde 'şok olduğunu' ifade eden Kılıç, Bayık'ın 'Türkiye'deki en vahşi terör saldırılarını düzenleyen PKK'nın kurucularından biri' olduğuna dikkat çekti.

Büyükelçi Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Bayık'ın başına 4 milyon dolar para ödülü konulmasına işaret etti. Kılıç, kendisi ve Türk halkının yayımlanan yazıya olan öfkesinin, Washington Post gazetesinin okurlarına ve Amerikan halkına aktarılması gerektiğini belirtti.

PKK'nın Türkiye, ABD, NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından terör örgütü olarak nitelendirildiğini ve 40 bin cana mal olduğunu kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

"Modern tarihin en kanlı terör örgütlerinden birini siyasi bir hareket ve liderlerini meşru muhataplar olarak göstermek sadece kabul edilemez değil, aynı zamanda tehlikeli bir emsal teşkil etmektedir. Sizi temin ederim ki Amerikan vatandaşları Usame bin Ladin tarafından kaleme alınmış bir makaleyi okumuş olsa nasıl hissedecekse, Türk halkı bu makaleyi okuyunca aynı şeyleri hissetti."

Washington Post, 5 Haziran'da PKK terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın kalema aldığı bir yazıyı yayımlamıştı.

Yorumlar (0)