Büyük iddia: Koruma ekibinden 130 kişi karantinada!

ABD Başkanı Trump'ı korumakla görevli 130 kişinin koronavirüsten karantinada olduğu iddia edildi.

DÜNYA 13.11.2020, 19:28 13.11.2020, 20:06
Büyük iddia: Koruma ekibinden 130 kişi karantinada!

Washington Post gazetesinin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'a seyahatlerinde eşlik eden ve Beyaz Saray'ın da güvenliğinden sorumlu birçok Gizli Servis çalışanı şimdiye dek koronavirüs temaslısı oldu.

130 kişi karantinada 

Yaklaşık olarak 130 Gizli Servis elemanının virüsle temasının bulunduğunu aktaran kaynaklar, kimi çalışanların doğrudan virüse yakalandığı kimilerinin ise virüse yakalanan kişilerle temaslı oldukları için karantinaya girdiklerini kaydetti.

İddialarda koronavirüsle birçok temaslının Trump'ın seçimler için yapmış olduğu seyahatler esnasında ortaya çıktığı belirtilirken, virüsle temasta bulunan kimi kişilerin ise önemli görevlerde olduğunun altı çizildi.

Beyaz Saray'da üst düzey birçok kişi koronaya yakalanmıştı

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan Amerika'da Trump ve eşinin yanında Beyaz Saray Sözcüsü, Özel Kalem Müdürü, Ulusal Güvenlik Danışmanı dahil olmak üzere birçok kişi virüse yakalanmıştı.

ABD Gizli Servisi'nde yaklaşık olarak bin 300 üniformalı personel yer alıyor ve ABD başkanıyla başkan yardımcısının korunmasından sorumlu olarak görev yapıyorlar.

Yorumlar (0)