Bütün dünyada yankılanıyor: Pençe-Kılıç Harekatı manşetlerde

Uluslararası basın kuruluşları, gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonu manşetlerine taşıdı.

DÜNYA 20.11.2022, 10:33 21.11.2022, 08:11
Bütün dünyada yankılanıyor: Pençe-Kılıç Harekatı manşetlerde

İstanbul’un en kalabalık yerlerinden olan Taksim’de meydana gelen bombalı terör saldırısının ardından Türkiye, sınır ötesinde tespit edilen bölgelere operasyon düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kılıç Hava Harekatı noktasında Suriye ve Irak’ta teröristlerin saklandığı alanların vurulduğunu açıkladı.

“Hain saldırıların hesabı soruluyor”

Geçekleştirilen bu operasyon ise dünya basınında büyük ses getirdi. “Türkiye, Suriye ve Irak’ın kuzey bölgesine hava saldırısı başlattı” şeklinde haber yapan Associated Press (AP), haberin ayrıntılarında ise Suriye'de birçok bölgenin hedef alındığı, operasyonun Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör eyleminin ardından gerçekleştirildiğine işaret edildi.

Öte yandan haberde, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamalara dikkat çekilerek, "Alçakların düzenlediği hain saldırıların hesabı soruluyor." denildi.

Washington ve Ankara’nın PKK'yı terör örgütü şeklinde nitelendirdiği, fakat bu örgütün kolları hususunda görüş ayrılıklarının olduğu ifade edildi.

“Türk jetleri Suriye ve Irak’ta bulunan terör hedeflerini vurdu”

Al Jazeera ise haberinde, "Türk uçakları, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırının sonrasında Irak ve Suriye’deki terör alanlarını hedef aldı." dedi.

Haber içerisinde, Türk askeri jetlerinin, Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve Irak'ta bulunan hedefleri imha ettiğine işaret edildi.

Vurulan üslerin, İstanbul'un Taksim meydanında 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısının arkasında olanlar tarafından kullanıldığına dikkat çekildi.

“Bombalı saldırının sonrasında gerçekleştirildi”

Guardian, "Türkiye, İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısının ardından Suriye'nin kuzeyinde bulunan kasabaları bombaladı" ifadesini kullanırken, operasyonun İstanbul'da meydana gelen patlama sonrasında düzenlendiğine dikkat çekildi.

Türkiye'nin, terör yapılanması YPG'yi PKK'nın bir kolu olarak nitelendirdiğine değinilerek, şu şekilde ifade edildi: "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısının emrinin Kobani tarafından verildiğini düşündüklerini dile getirdi."

“YPG/PKK’ya ait olan üstler hedef alındı”

Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile YPG ve PKK’ya ait olan üstlerin vurulduğunu aktaran Reuters, haberinde "Türkiye, geçtiğimiz hafta sonu en kalabalık yerlerinden olan İstanbul'da gerçekleşen ölümcül bombalamanın sonrasında Irak'ta yer alan PKK militanlarına yönelik sınır ötesi operasyonu bitirdikten sonra Suriye'nin kuzeyinde yer alan hedeflere geçmeyi planladığını ifade edildi." denildi.

“Misilleme yapıldı”

Haber içerisinde terör saldırısının gerçekleştiği İstiklal Caddesi'nden bir kesit yayınlayan Bloomberg, Türkiye'nin bu duruma karşı misilleme yaptığını ifade etti.

Türk uçaklarının Suriye'de bulunan sığınakları bombaladığını, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırının kaynağı olarak PYD ve PKK'nın görüldüğü aktarıldı.

Yorumlar (0)