Burkina Faso'da kanlı saldırı: Ölü sayısı 160'a yükseldi

Burkina Faso'nun kuzeyinde bulunan bir köye düzenlenen terör saldırısında can kaybı 160'a yükseldi.

DÜNYA 06.06.2021, 18:00 07.06.2021, 09:43
Burkina Faso'da kanlı saldırı: Ölü sayısı 160'a yükseldi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, cumayı cumartesiye bağlayan gece, ülkenin kuzeyindeki Sahel bölgesinde bulunan Yaghga köyüne düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 160'a yükseldi.

Ağır yaralıların fazla olması sebebi ile vefat sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

Cumartesiden başlamak üzere 3 günlük ulusal yas ilan edilen Burkina Faso'da saldırıya dair çok sayıda uluslararası kuruluştan da kınama geldi.

BM ve AB'den kınama

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'alçakça' olarak nitelendirdiği saldırıyı şiddetle kınarken, uluslararası toplumun bölgede terörle mücadele eden ülkelere desteğini artırmasına yönelik çağrı yaptı.

AB (Avrupa Birliği) tarafından gerçekleştirilen açıklamada da bu 'barbarca' saldırının hiç olmadığı kadar kuvvetli şekilde kınandığı kaydedilerek, Burkina Faso'nun terörle mücadelesine destek tekrarlandı.

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara da söz konusu saldırıyı kınayarak, Burkina Faso halkı ile dayanışma mesajı verdi.

Burkina Faso, Sahel bölgesinde etkinlik gösteren El Kaide'ye bağlı radikal grupların organize ettiği terör saldırılarının sık sık hedefi oluyor.

Birleşmiş Milletler verileri doğrultusunda, asker ve sivilleri hedef alan saldırılar sebebi ile 1,1 milyon kişi ülke içinde yer değiştirmek mecburiyetinde kaldı.

Yorumlar (0)