Burkina Faso'da kanlı günler: 43 kişi öldü!

Burkina Faso'da gönüllü ordu mensuplarına yönelik düzenlenen terör saldırılarında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 43 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 15.05.2022, 20:08 16.05.2022, 16:30 Hakan Öksüz
Burkina Faso'da kanlı günler: 43 kişi öldü!

Afrika ülkesi Burkina Faso'da gerçekleştirilen bir saldırıda 43 kişinin yaşamını yitirmesi, ülkenin gündemine oturdu. Gelen bilgilere göre Burkina Faso ordusuna yönelik 3 saldırı yapıldı. Saldırılarda 43 sivilin can vermesi, ülkede protestolara neden oldu.

Yerel kaynaklar, ilk saldırının Sahel bölgesinde gerçekleştiğini bildirdi. Bölgede yer alan Oudalan ilçesinde askerlere yönelik pusu kurulduğu belirtildi. Bu saldırıda 5 gönüllü milis ile 1 sivilin öldüğü kaydedildi.

Ölenler arasında kadın ve çocuklar da var!

Guessel ilçesinde yapılan bir başka saldırıda 8 gönüllü milis ile 12 sivil can verdi. Bir diğer saldırı ise Kompienga ilçesinde düzenlendi. Burada sivil araçların bulunduğu bir konvoyu koruyan gönüllü milislere saldırı yapıldı. 17 kişinin öldüğü saldırıda yaşamını yitirenlerin arasında kadın ve çocukların da yer aldığı ifade edildi.

Terör örgütleri, ülkeyi kana buluyor

Saldırıları gerçekleştiren grupların El Kaide ya da DEAŞ başlantılı olduğu düşünülüyor. Saldırılara ilişkin çalışma yürüten polis güçleri, henüz sorumluların bulunamadığını bildirdi. 

Terör örgütleri, son 7 yıl boyunca ülke genelinde yaptıkları saldırıları artırdı. Bu süreçte 2 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Yorumlar (0)