Burger King’den Rusya açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri merkezli fast food zinciri olan Burger King Rusya’da yer alan restoranların kapatılmasına yönelik faaliyete geçtiklerini ancak bunu Rus ortakların reddettiğini açıkladı.

DÜNYA 20.03.2022, 10:38 20.03.2022, 13:36
Burger King’den Rusya açıklaması

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın ardından pek çok ülke ve kurum Rusya’ya yönelik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Hatta Rusya son dönemde uygulanan yaptırımlarla beraber en çok yaptırım uygulanan ülke konumuna gelmişti. Bu yaptırımlara dünyada oldukça fazla sayıda restoranı bulunan ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli fast food zinciri Burger King de katılabilir.

800 restoran bulunuyor

Bur King markasının yönetimini bünyesinde barındıran Restaurant Brands International (RBI) yaptığı bir açıklamada şirketin Rus pazarında yer alan 800 restoranı üç farklı ortakla işlettiği belirtildi. Açıklamada Restaurant Brands International’ın sözü geçen ortaklarla iş birliğini sonlandırmak istediği açıklandı. İşletmede yer alan payların elden çıkarılması için sürecin başlatıldığını belirten RBI bunu hemen gerçekleştirmek isteseler de yapılan anlaşmalar gereği biraz zaman alabileceğini vurguladı. Açıklamada ayrıca Rusya’da yer alan Burger King restoranlarının kapatılmasına ilişkin ortaklarla temas edildiği ancak ortakların bunu reddettiği belirtildi. Bir başka fast food zinciri olan McDonald’s geçtiğimiz günlerde Rusya’daki faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)