Burası Çin değil Rusya: Böyle önlem aldılar!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Rusya'da da sıkı önlemler alınmaya başlandı. Ülkede, taksi şoförlerinin virüsten korunmak amacıyla özel kıyafetler giyip maske taktıkları görüldü. 

DÜNYA 04.02.2020, 15:27 04.02.2020, 15:32

Koronavirüs salgını nedeniyle şimdiye kadar 425 kişi hayatını kaybetti. Son olarak Belçika'ya sıçrayan salgın, tüm dünyayı harekete geçirdi.

Rusya'nın Çin sınırına oldukça yakında bulunan Omsk kentinde, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan tedirginlik sürüyor.

Kentlere yakın noktalarda koronavirüs taşıyan kişilerin belirlenmesinin ardından insanlar, maske takarak dışarıya çıkmaya başladı. 

Taksi şoförleri de koronavirüse karşı önlem almayı ihmal etmedi. Şoförlerin, özellikle nükleer felaketlerde kullanılan maskeleri yüzlerine taktıkları ve özel kıyafetler giydikleri görüldü. Aynı zamanda, taksilere binen bazı müşterilerin de maske taktıkları fark edildi. 

Koronavirüs riskini düşünmeden maskesiz dolaşan müşteriler de oldu.

Taksilere binen müşteriler, şoförlerin koronavirüs salgınına karşı giydikleri kıyafetleri ve maskeleri görünce şaşkınlığa uğradı. Taksi şoförleri bölgenin tehlikeli noktada yer alması nedeniyle böyle bir tedbir aldıklarını belirtirken, kendilerini bu virüse karşı aynı şekilde korumayı sürdüreceklerini kaydetti.

Okullar olası virüs salgınına karşı kapatıldı

Rusya’da koronavirüs salgınına karşı tedbir alınmaya devam ediyor. 

Volga Nehri'nin yakınında bulunan Samara bölgesi ve Ulyanovsk bölgelerindeki okulların muhtemel bir virüs salgınına karşı bu haftanın sonuna kadar kapalı olacağı duyuruldu. 

Samara Bölgesel Devlet Yönetimi Sözcüsü Tatiana Drozhevkina, "mevsimsel olan grip vakalarında artış görülmesi" sebebiyle okulların kapatıldığını söyledi. 

"Rusya’da koronavirüsün kimde bulunduğunu belirlemek çok zor"

Ulyanovsk Bölgesi Sağlık Bakanı Sergei Panchenko, bölgede bulunan bütün büyük kamu organizasyonlarının iptal edildiğini açıkladı.

Rusya Sağlık Bakanı Sergei Krayevo, 147 milyon nüfusa sahip olan ve Çin ile geniş bir sınıra sahip olan ülkede kimin koronavirüs taşıdığının tespit edilmesinin çok zor olduğunu vurgulayarak, "Virüse karşı henüz bir aşı geliştirilmedi ancak biz olası virüs salgınına hazırlıklıyız." dedi. 


 

Yorumlar (0)