"Bunu yapmak için zor bir aşk gerekliydi"

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Türkiye'den güzel haberler var, milyonlarca hayat kurtarılacak. Bunu yapabilmemiz için “zor” bir aşk gerekliydi" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 17.10.2019, 20:34 17.10.2019, 22:19
"Bunu yapmak için zor bir aşk gerekliydi"

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Türkiye'den güzel haberler var, milyonlarca hayat kurtarılacak" ifadelerini kullandı.

Trump Twitter hesabından Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Pence arasında Ankara'da yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump'ın paylaşımları...

"Türkiye'den güzel haberler var. Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo birazdan basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederim. Milyonlarca hayat kurtarılacak." 

"Zor bir aşk gerekliydi"

"Bu anlaşma 3 gün önce yapılamazdı. Bunu yapabilmemiz için “zor” bir aşk gerekliydi. Herkes için harika oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum.

"Milyonlarca hayat kurtulacak"

"Bu, uygarlık için harika bir gün. Gerekli ancak biraz sıra dışı bir yolu izlememe bağlı kaldığı için ABD ile gurur duyuyorum. İnsanlar uzun süredir bu "Anlaşma"yı yapmaya çalışıyordu. Milyonlarca hayat kurtulacak. Herkesi tebrik ederim!"

Pence: "Harekâta 120 saatliğine ara verilecek"

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını belirtti. Pence, "Barış Pınarı Harekatına 120 saatliğine ara verilecektir. Amacımız önümüzdeki 120 saat içinde (YPG'nin) çekilmesini sağlamak. Bu başlamış durumda" dedi.

Erdoğan ve Pence bugün Suriye konusunda Ankara'da toplamda 4 saatten fazla süre baş başa ve heyetler arası görüşme yapmıştı.

Yorumlar (0)