Bundan sadece Trump'ın haberi var! "Siyahiler için çok şey yaptım"

ABD Başkanı Donald Trump, siyahilerin hayat koşullarının düzeltilmesi adına pek çok hamlede bulunduğunu belirterek, siyahiler için tüm başkanlardan daha çok şey yaptığını iddia etti. 

DÜNYA 13.06.2020, 09:34
Bundan sadece Trump'ın haberi var! "Siyahiler için çok şey yaptım"

ABD Başkanı Donald Trump, katıldığı bir programda, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

ABD Başkanı Trump, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede normalleşme sürecinin başladığı bir zamanda George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin gösterilerin başladığını hatırlattı.

"Valiler ve belediye başkanları suçlu"

Trump, normalleşme sürecine girilirken gereksiz bir şekilde yağma olaylarının gerçekleştiğini kaydederek, valiler ile belediye başkanlarını hedef gösterdi. Valiler ile belediye başkanlarının güçlü hamlelerde bulunmadığını kaydeden Trump, bu nedenle olayların çığırından çıktığını söyledi. 

"Neden sokağa çıktıklarını bilmiyorlar"

George Floyd protestolarını yakından takip ettiğini aktaran Trump, eylemcilerin farklı amaçları olduğunu, hatta bazı eylemcilerin neden orada olduklarını bilmediklerini ileri sürdü. Trump, birçok eylemcinin yalnızca kalabalığı izleyerek sokaklara döküldüklerini ifade etti.

"Boyuna baskı uygulamak çok masum bir şey"

Polis güçlerine ayrılan fonların kesilmesine yönelik çağrılara tepki gösteren Trump, güçlü ve şefkatli polis gücü görmek istediğini, yanlış yaptıklarını görmek istemediğini belirtti. 

Trump, boyuna baskı uygulanması hareketine ilişkin tartışmalara da değindi. Şüpheliyi boyuna baskı uygulayarak gözaltına almayı "çok masum" olarak nitelendiren Trump, bir şüpheliye karşı bir polisin müdahalede bulunmasının oldukça yerinde olduğunu ancak iki polisin tek bir şüpheliyi bu şekilde gözaltına almasının farklı bir durum olduğunu kaydetti. 

Trump, dikkatli olunması gerektiğini ancak zor bir kişiyle uğraşılması halinde buna gereksinim olabileceğini ifade etti. 

"Siyahiler için birçok adım attım"

Siyahilerin hayat koşullarının düzeltilmesi adına pek çok hamlede bulunduğuna dikkat çeken Trump, siyahiler için tüm başkanlardan daha fazla şey yaptığını belirtti.

Trump, Abraham Lincoln'un iyi şeyler yaptığını, fakat yine de yaptıklarının her zaman tartışmaya açık olduğunu söyledi. 

"Ordu ile iyi bir ilişkiye sahibim"

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in, Washington DC'de düzenlenen gösteriler esnasında Trump'ın arkasında yürürken görüntülenmesinin "yanlış" olduğuna ilişkin açıklamasının önemli olmadığını vurgulayan Trump, ordu ile iyi bir ilişkiye sahip olduğunu, orduyu tekrar yapılandırdığını ve 2,5 trilyon dolar harcamada bulunduğunu duyurdu. 

"Ülkemiz için üzücü olur"

Trump, Demokrat Başkan adayı Joe Biden'ın, ABD Başkanı'nın oy çalmaya çalışacağına yönelik açıklamalarına ilişkin de konuştu. 

Joe Biden'ın evinin bodrum katında kendi steril ortamını hazırladığını ve oradan çıkmadığını aktaran Trump, seçimleri kaybetmesi halinde hayatını sürdüreceğini ve başka işler yapacağını ancak bu durumun ABD için üzücü olabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)