Bulgaristan'da OHAL ilan edildi

Bulgaristan’da Covid-19 salgını sebebiyle 13 Nisan'a kadar OHAL ilan edildi.

DÜNYA 13.03.2020, 13:44
Bulgaristan'da OHAL ilan edildi

Bulgaristan'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 13 Nisan'a kadar OHAL (olağanüstü hal) ilan edildi.

Bulgaristan Parlamentosu'ndaki oturuma katılan 201 milletvekilinin tamamı olağanüstü hal (OHAL) kararının alınması için "evet" oyu verdi.

Bulgaristan Parlamentosu'nun genel oturumuna katılan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, konuşmasında, Bulgaristan'daki vaka sayısının şimdilik 23 olduğunu açıkladı.

Bulgaristan Parlamentosu'n, gerekli denetimin uygulanabilmesi için olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının şart olduğuna vurgu yaptı.

"Gerekli düzeyde toplumsal disiplin yok"

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki'nin en çok dert yandığı "toplumun Covid-19'u ciddiye almaması" konusunda Bulgaristan'ın da dertli olduğu Kriz Masası Başkanı General Ventzislav Kutafçiyiski'nin konuşmasıyla ortaya çıktı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili oluşturulan Kriz Masası Başkanı General Ventzislav Kutafçiyiski konuşmasında, toplumsal disiplinin gerekli düzeyde bulunmadığını ve bunun Covid-19 ile mücadelede en büyük sorun olduğunu belirtti.

Kriz Masası Başkanı General Ventzislav Kutafçiyiski, koronavirüsten ölen 66 yaşındaki kadının ailesinden 11 kişiye de Covid-19 teşhisinin konduğunu kaydetti.

13 Nisan'a kadar alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kararıyla ilgili Bulgaristan'ın sınır geçişlerinin ve vatandaşların uluslararası yolculuklarının sınırlandırılması öngörülüyor.

Yorumlar (0)